Hocam aynen siz öyle diyince sınıflarına filanda aktım lise düzeyi gibi maalesef. Peki Nişantaşı üniversitesi için ne düşünüyorsunuz,bilginiz var mı acaba?
Hocam Grafik düşünüyorum ama puanıma göre Bilgi üniversitesi olmaz gibi, Nişantaşı Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz sizce nasıl eğitimi,kampüsü vs.?
Yanıltımış olmayayım ama eğitimi falan olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç arkadaşımdan kötü duyumlar almıştım.
Bilgi üniversitesi gerçekjten iyidir hocam fakat tercih yaparken şunuda göz önünde bulundurun.
Örnek verim bende , Bilgi üniversitesi tam burslu inşaat mühendisliği : 2018 de 41binden alırken. 2019da 233binden öğrenci almış .
Böyle bölümlerde şansınıza denk gelebilir , kontenjan artışı olan üniversitelere bakın mesela.
Kontenjan artışı olmasa da her sene düzenli olarak gerileyen üniversiteleri de yazınız.
Bu dediklerim illa ki aklınıza gelmiştir zaten , ama şansınızı ilk 5-10 tercihte bu şekilde değerlendirebilirsiniz
Hocam siz olayı çok farklı almışsınız o puan değişiminin
1. Sebebi o yıl sınav sistemi değişti.
2. Sebebi inşaat mühendisliği bitti. Tamamen bitti mezun olacakların aileleri inşaat işinde değilse işsizler en azından 5-10 yıl bir süre
Çünkü: İnşaat sektörü bitti şuan mimarlık bölümlerine bakın çok düşüşlerde kimse takmıyor artık mimarlık falan işsiz kalıyorlar çünkü.
Yazılacak tercihlere çok fazla uçmadan yap atıyorum 2 yıllık bölümler için 200 bin fark olandan başla arkadaşın dediği gibi 5-10 tercih yazabilirsin. Ama önerim geçen seneden kötü tercihleride yaz yani atıyorum sıralaman 100 bin sen 180 binden de yer yaz bu sene geri çekebilir bir çok bölüm. Geçen sen çok oldu 200 binlik bölümler 150 bin sıralamalarına geldi.