Haktan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben oto pinner yerine manuel pinleme yapanlardanım. Site imzamdaki. 3 yıllık bir site. İlk başlarda Pinterest'i hiç bilmiyordum. Dedim 2-3 resim yükleyeyim. Sonra hiç hiti olmayan sitem (50-100) bir anda hitlenmeye başladı. Sonrasında panolar oluşturdum, bu panolara gerek spam pin, gerekse photoshopta benim hazırladığım görsellerden pinler oluşturdum. 3 aydır uğraşıyorum. 13k falan resim yüklemişimdir. (Bazı günler 100 bazı günler 300 adet)

Şunlara dikkat ediyorum:

- https://getvidvip.com/ şu siteden keywordler bulup alt metine ekliyorum. (Bunu da r10'da paylaştı bi arkadaş, teşekkürlerimi sunuyorum)
- Pinlerin ana title'larını Pinterest aramasıyla aynı, hatta daha dikkat çekici yapıyorum.
- Her panoda bir anahtar kelimeden en az bir pin tepeye sokmaya çalışıyorum.
- Hemen çıkma oranını düşürmek için konulara en az 100 resim girmeye çalışıyorum.
- En önemli kısmı bu resimleri pintereste yüklerken ana keywordlerde isimlendirerek yüklüyorum. Random isimli yüklediğim pinler 50-100 görüntüleniyorken, keyword isimli pinler binleri aşıyor. Tabi hepsi değil ama her panoda bir tanesi yürüyor.

3 aylık manuel pin sonucum:

Şu an kazanç olarak ilk defa bu ay 3 hanelere çıktı, bu seviyedelerde tutmaya çalışacağım. Pinterestte 13k takipçiye ulaştım. Organik olarak repin ve yorumlar geliyor. Dünya kadar dm geliyor. İlmik ilmik işledim yani anlayacağınız Bilgilerin çoğunu bu forumdan öğrendim. Zaten bu bilgileri free olarak da edinebilirsiniz. Kimsenin ekmeğine mani olmuyorumdur umarım. Mutlu Bayramlar
Türkçemi yapıyorsun hocam? Türkçe de gerçekten iyi geri dönüş oluyor ama kazanç kötü. Bunu iNg veya Almanca yapsan 10x kazanırsın.
Bir de resimleri özgünleştiriyor musun?