İşte benimde hasas noktam bu hocam, kadınlara bu yüzden ince çizgideyim. Kısa süre önce ve sürerkli haberini alıyorum yakın çevremdekilerin bu ihanet etme olaylarını yani hocam ben şunu anlıyorum, anlatacaklarımdan kesinlikle sevgili olmayın hatta evlenmeyin vb. Tarzında söylemde bulunmayacağım, sadece kendi düşüncemi belirteceğim; Hocam bir kadına kapılıp gidiyorsun aslında bu devirin kadınları birazda öyle seninle konuşurken bir başkasıyla rahatlıkla konuşuyor eskiden böylemiydi? En basit örneği bir sosyal platforumlara giriyorum evli çift çıkmışlar canlı yayında kime az hediye atılırsa o ceza alcakmış güya yarışmaymış (bu arada hediye olayı kullanıcılar hediye atınca hediyenin değerine göre bunlara para geliyor) adam ordan bağırıyor 'Haydi krallar bastırın!' kadın ordan bağırıyor 'Haydi kraliçeler bastırın!' vb. vb. Yani benim gözümde çok yanlış "Zamanın dilenciliği." adı altında nitelendiriyorum. Zamanında etkisi olduğunu düşünerek şimdi kadınların %65'i bir tuhaf para için her şeyi yaparlar, burada bir kadına güzelce yaklaşmaya kalkarsan sana o kadın alaycı gözle bakar, ve arkadaş ortamında 'Hahahahah XXXX kişisini gördünmü böyle böyle yaptı hahahahah' diye alay konusu yaparsın ama bir manavcı kıyafeti giy, üstünü başını yırt (MODA YA), özürlü hareketler yap, mal mal tavırlar sergile o kadının arkadaş ortamında 'Ooooo XXXX kişisine bak çok havalı ya, düştüm' bu işler böyle reis, şuanki devirde kadınlarda mevzuyu ayıkmış, sen tam birine gerçekten vuruluyorsun, seviyorsun maddi, manevi her şeyini paylaşıp vermek istiyorsun peki o ne yapıyor? Maddi her şeyini alıp ertesi gün gözünün önünde bir başka erkek ile el ele, seni poşet gibi kullanıyor sadece malzeme koyarken ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle bu işleri bırakalı benim adıma çok oldu, eğer kaderimize bir şeyler çizildiyse mecbur boyun eğeceğiz fakat aklımda aktif olarak sevgilim olsun, takılıyım, evleniyim tarzında öyle bir düşünce yok. Ya tek korkum ileride evleneceğim kişinin TikTok tarzında platforumlarda video vb. Çekmesi ileride BU linkteki aile gibi bir aileye sahip olmaktan korkuyorum, torunların dede eski anılarını anlat dediğinde dolu dolu onlara gerçekten hem nasihat hemde onları o işe teşvik edecek gururlandıracak şeyler anlatmak istiyorum lâkin şimdi bana biriniz söyleyin bu linkteki ailenin ileride torunları olduğunda 'Dede eski anılarınızı anlatsanaaa, babam nasıl biriydi ne yapıyordunuz vb.' dediğinde bunlar ne diyecek? 'Oğlum biz TikTok çekiyoduk nerden bilelim senin matematiğini yav' diyeceklerinide adım kadar eminim. İnsanlarda edep, namus, ayıp dene bir şey kalmamış. Benim haddime değil fakat şöyle sadece TikTok için değil, şöyle sosyal medya platforumlarında dolaştığımda görüyorum insanlar tipiyle, kilosuyla, boyuyla alay ediliyor, hor görülüyor daha biraz önce gördüm iyi veya kötü, eğlenceli bir video veya hiç eğlenceli değil fakat bir ablamız esmer diye çenesi normal insanlardan biraz uzun diye alay edilmiş bir ses kaydı ile video çekmiş yok sigara yakarım vs ablamızda eliyle onu gösteriyor, insanlar 'Ne olur sen sigara yakma' vb. vb. Tarzında yorum yapmışlar, bu ablamız tamam bakın video çok süper demiyorum fakat orasını açmamış burasını açmamış, bu gibi platforumlarda göğüslerin var ise, kalçaların dolgun ise parayı kazanırsın, hatta milyonlarca beğeni, takipçi kazanırsın. Devir eski devir değil, bakandada suç, çekendede suç var. O kadın orasını burasını açıp paylaşmayacak, izleyen adamda ona bakmayacak. Yani anlayacağınız konu bayağı derin bu nedenle benim düşüncem bu şekilde yorum bayağı uzun oldu fakat bunları ben düşünebiliyorsam herkes düşünür. Bir kafa, beyin tek bende yok. Bu yazıyı okuyan sendede var bendede var hepimiz eşit yaratılmış insanlarız. Fakat nasıl oluyor ise zamanımız gençleri bu olayların farkında değil, sevgili yapıyor peçete gibi kullanıyor onunla birlikte oluyor canı sıkılınca başkasına gidiyor ayıp ya, ayıp ayıp. Bu söyleyeceğim tüm erkek/kadın herkesi ilgilendiriyor, bu forumda yada başka bir platforumda bilgilendirici insanları bilgilendirecek, fayda sağlayacak bir şey yayınlasan yüzüne bakan yok ya yüzüne bakan yok, adam şöyle konuya 2 bakıyor 'Helal kardeşim bu devirde böyle gençler kaldımı ya ' deyip yorum atıyor adama baksan konuyu full okumamıştır, lâkin burada desemki şöyle bedava bir şey varmış o yazıyı 500-25,000 kişi okur yani bu lafım sadece R10'a özel değil her yerde bu var bunu demeye çalışıyorum kimse üstüne alınmasın. Konu sahibine son olarak diyeceğim şudur ki; Kafaya takılacak bir şey değil, '3 kuruşluk insana 4 kuruşluk sevgi gösterme' böyle bir söz vardı doğrumu yazdım yanlışmı yazdım biliyorum fakat, candan seveceği gerçekten aşık olacağı biri karşısına çıkmadığı sürece bu tarz olaylarda bu şekil olaylara pek takılmasını tavsiye etmem. Yaşanmışlıklar, anılar olabilir fakat düşüncem bu yönde. Ben oturduğum yerden kimsenin beynindeki düşünceyi bilemem aklından ne geçiriyor bilemem, o an ki o olaydaki üzüntüsünü, piskolojisini bilemem, fakat madem bir fikir istemiş fikirimi belirttim.

Yazılacak oysa o kadar çok şey varki...