kafamı kurcalayan bi durum var. malum şu an görsel yüklediğiniz zaman pinterestte o görsel varsa o kişinin hesabına geçiş yapıyor pine giren kişi. bu mesele şu açıdan kafamı kurcalıyor. diyelim ki ben bir hesaba 100 tane özgün görsel attım. başka 100 hesaptan da bu görselleri pinledim. şimdi diğer 100 hesaptaki görseller ilk attığım hesaba geçiş yaptıracak kullanıcıyı ama burada merak ettiğim durum şu. bu 100 hesaptaki görseller gösterim alıyor mu almıyor mu? yani görsellerin daha önce yüklendiği anlaşıldığı zaman pinterest bunu sistemde eşleştirdiğinde hesabın gösterim almasını durduruyor mu devam ettiriyor mu. bunu şu yüzden soruyorum. herhangi bi domain sıkıntısı olmayan 3 hesap son 4-5 gündür gösterim almıyor gibi bi şey. kısa sürede 800k gösterimlere çıktılar ama orada sabitlendiler. bi postta arkadaş şunu demişti. pinleme yapılan yeni hesaplar ilk 1 hafta 10 gün gösterim alıyor sonrasında görseller başkasına tanımlanıyor. bu yüzden bu mesele kafamı kurcaladı. acaba pinleme yaptığımız hesaplar gerçekten ilk zamanlarda gösterim alıyor ve sonrasında da tamamen durduruluyor mu gösterimi eşleşmeler gerçekleşince? eğer durum böyleyse artık her hesap için her görselin özgünleştirilmesi gerekir. yoksa kafamda şöyle bi mantık vardı. 1 hesaba özgün görsel atarım başka hesaplardan da bu görselleri pinlerim, zaten benim diğer hesaba yönlendirir sıkıntı olmaz fakat görsel eşleştirme yapıldıktan sonra hesapların gösterimleri durduruluyorsa burada büyük sıkıntı yaşanacak demektir.