Merhaba arkadaşlar
Korona Danışma Hattı'nı aradım bilgisayarlı sistem çıkıyor yardımcı olan birisi çıkmıyor. 112 aramak mecburiyetinde kaldım Doktor bey şu anda başka görüşme yaptığı için görüşemedim beni tekrardan arayacaklar.
Çevremde virüs çıkanda olmuştu tedirgin oldum. Yakınında böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Başka hiç bir belirtisi yok, tad almada sıkıntı yok. Grip gibi bir şey olmuştum ama insan tedirgin oluyor.
Bayram sebebiyle memleketime geldim ama yola çıkmadan da böyle bir sorun vardı.
İsterse 10 tane belirti birden olsun, kimse bakmaz. Hele ki bayram arifesinde kimse bakmaz. Rahmetli dedemin testi pozitif çıktı, aynı günün akşamı babam da ilgili yerleri aradı ve belirtilerinin olduğunu sabah da babasının testinin pozitif çıktığını belirtti. Yatalak hasta olmadan kimseden hayır yok. Anca sabaha hastaneler açılır açılmaz test yaptırmaya kendin gideceksin. Bazı hastaneler hiç test yapmıyor, bazı hastaneler yatılı hastaya test yapıyor, bazıları da günde 40-50 arası test yapıyor o da max 2 saat sonra bitiyor.
Bu anlattıklarım televizyonlarda verilen bilgiler gibi yanlış değil, birebir tanık olduğum doğru bilgilerdir.
Not 1: Bu olaylar Konya'da yaşanıyor, yani Türkiye'nin en büyük ve gelişmiş illerinden bir tanesi. Ayrıca direkt merkezdeyiz ve gittiğimiz hastaneler de Konya'nin en büyük devlet hastaneleridir.
Not 2: Babam Konya Beyhekim Hastanesi'ne erkenden gidip test yaptırdı ve pozitif çıktı. Aynı havayı soluyan ben ve aileme herhangi bir şekilde test falan yapılmadı, sadece kapıya 2 kişi gelip televizyonda söylenen şeyleri söyleyip gidiyor. Bu hastaneye de test yaptırmak için 2 gün boyunca hastane hastane gezdi. Allah'tan şahsi arabası var. Eger arabası olmasa mecbur toplu taşıma araçları kullanacak, ki babam kullanmasa da illaki bu durumda olup toplu taşıma araçları kullanmaya mecbur kalanlar vardır.
Not 3: Maalesef dedemi de bu illetten dolayı kaybettik, dün cenazesi vardı.