Demek ki sen de bu şekilde yaklaşıyorsun ? ve yapıyorsun. Kusura bakma herşey fırsatçılık değil. Bu ülke de son 5 yıldır herşeyi fırsatçılığa çevirmeye başladılar. Her elinde malı olan 3 liralık değeri varken 300 lira koyarsa bu düpedüz soygunculuktur benim gözümde. Hiç mi Kemal Sunal filmlerini izlemedin. Adamın filmleri bir bir gerçek oluyor

Kimse bu tarz ückağıtçılıkları hoş karşılamasın boşuna. Bugün sen başkasına aynısını yaparken başkası da sana aynı şekilde 3 liralık malı 300 liraya geçirmeye çalışıyor. Yanlış düşünceler zihniyetler.
Buna izin veren yaptıran zihniyetler utansın diyeceğim de, onlarda da yüz yok.
Olaya benim nasıl yaklaştığım önemli değil, yaptığım bir şey de yok. Bu bildiğimiz ekonomi. Ülkemize özgü bir şey de değil.
Marshall dinamik şartı:
- Belli bir piyasa fiyatında eğer talep miktar fazlalığı pozitif ise - yani talep miktarı arz miktarından fazla ise - o zaman (satıcıların tatmin edilmemiş talebi görüp daha fazla fiyat koyup kârlarını artırmak isteği dolayısıyla ve satın alıcıların tatmin edilmemiş talepleri olunca daha fazla fiyata razı olacakları için) malın fiyatı artar.
Ayrıca 2 yıl önce biz 100-150TL arasına araba kiralıyorduk. Araba fiyatları o zamandan beri oldukça arttı. Araba kiralayanın giderleri de arttı. Artmamış olsa bile piyasadaki her şeyin fiyatı yükseldiği için doğal olarak kazançlarını arttırmak istiyorlar. Bunlara bakacak olursak araç kiralamanın 300-350TL olması aşırı büyük bir artış değil. Ki isterse 1000 lira 2000 lira yapsın. Serbest piyasa, bir üst limit yok bu konuda. İnsanlar kiralamaz, fiyat düşer. Bu kadar basit.
İlk cümlenize tekrar cevap vereyim, evet ben böyle düşünüyorum. Temel ihtiyaçlar harici (temel gıdalar - sağlık - eğitim - konut (?)) isteyen istediği fiyatı çekebilmelidir. Fırsatçılık diyin isterseniz , insanlar fırsat verdiği zaman fırsatı kullananları suçlamak anlamsız bana göre.