Hocam öncelikle zemine silis kum öneririm size. Mesela beyaz ve turuncu ya da mavi olarak iki rengi karıştırıp zemine aşırı kalın bir tabaka olmayacak şekilde serebilirsiniz. Görünümü de gayet güzel oluyor böylece. Bunun dışında arka fon ve ışıklandırma önemli. Düz renkler ya da manzara resimlerinden beğendiğinizi seçebilirsiniz. Ben düz mavi seçtim mesela gayet güzel duruyor. Bunun dışında ışıklandırma önemli. Yukarıya takacağınız renkli floresanlardan gayet iyi verim alabilirsiniz. Daha sonra iç dekor malzemelerine geliyor sıra. İç dekor olarak da size önerim orta kısma beğeninize göre şekli güzel görünen kaya şeklinde taşlardan ya da ortası delik çömleklerden alıp eklemeniz. Onun arkasına sarmaşık şeklinde yapay bitkilerden koyabilirsiniz gayet güzel durur. Sağ ve sola ise ben Veny’s marka hareketli dekorlardan birer tane kullandım ancak biraz pahalı bunlar. Normal fiyatları 70-80 liraları buluyor tanesinin ancak N11’de tlspetmarket mağazası 30 lira civarına satıyor şu an. Eğer düşünürseniz gayet güzel duracağını düşünüyorum akvaryumunuzda. Çok dekor aradım ben de zamanında ancak geneli kalitesiz ve zararlı olabilecek malzemeler oluyor. Mesela bir balığım havataşı ile çalışan dönen değirmenler var onun arasına sıkışıp ölmüştü. Ondan sonra dekorları değiştirmiştim hemen. Uzun yıllardır akvaryumla uğraşan biri olarak benim deneyimlerim bunlar. Tabi ben japon bakıyorum bahsettiğim dekor malzemeleri baktığınız balığa göre de ufak tefek değişiklik gösterebilir. Bunun dışında bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.