Ben babasının üniversiteyi bitirsin, evlenme çağına gelinir düşüncesinde olduğunu düşünüyor ve bir yandan da onun tarafından bakınca bu düşünceye katılıyorum.
O iş öyle olmuyor hocam. Ben sözleniyorum nasip olursa 3 haftaya. Kız arkadaşıma defalarca söyledim babana söyleyelim diye ama o babam çok kızar, bizi ayırır, görüştürmez, senelerce bekletir dedi. İyi tamam dedim ben de ve ilişkimiz tam 4 sene böyle devam etti. Ben tabi aileme ilk günden söylemiştim.
Neyse geçen babasına söyledi o kadar sakin karşılamış ki kendisi de şaşırdı nasıl ya babam nasıl böyle karşılar felan deyip duruyor. Dedim olması gereken bu.
Neyse gittim tanıştık babasıyla o kadar anlayışla karşıladı ki. Yani zaten aklı selim adam böyle olur anlatabiliyor muyum? Aklı selim olmayan adam taşkınlık çıkarır kısıtlamaya görüştürmemeye çalışır kızına güvenmez vs. Ben babaların çoğunun aklı selim olduğunu görmüş geçirmiş olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden size de tavsiyem gidin konuşun güzelce. Ben baba olsam kızımın da sevgilisi olsa gelip benimle konuşmasını bir yol haritası çizmemizi isterim. Yoksa öyle benden habersiz görüşecekler felan yakalarsam yakarım ikisini de. Gerçekten olgun olan ciddi olan birisi böyle düşünür. Ha yok ben gönül eğlendireceğim diyen adam zaten aileye söylemez bile. Umrunda olmaz kafasında olmaz.
Evlilik ciddidir. Son kez söyleyeyim. Ciddiye alınması gerekir.
İyi günler dilerim.