ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili dostum selam,

Turkey.world.edu ve tr.world.edu da tanıtım yazısı satıyoruz mesela. Kabak gibi site tanıtmamız yasak. Bilimsel atıflarda bulunmak zorundayız. İlgili blogların son 5 yazısını okuyunca anlatmak istediğim net anlaşılacaktır.

Edu.xx uzantılı domain kaliteli bir domain olabilir. Zamanla, çalışıldıkça iş yapabilir. Ama sıfır edu.xx domainin herhangi bir sıfır .com domainden farkı yoktur. Çalışıldıkça bir yere gelebilir elbette.

Tekrar ediyorum. Arkadaşın projesine kaliteli değil ya da işe yaramaz DEMEDİM. "BU BİR EDU DOMAİN DEĞİL" dedim ki bunu hepimiz biliyoruz.
Keşke yazdıklarımızı okusanız

Aynı gün .COM kayıt ettim WP kurdum ve yine aynı günlerde edu.xx kaydettim WP kurdum ve izlemeye başladım. Arada dağlar kadar fark var verileri paylaşacağım diyorum ama hala edu.xx diğer domainlerden farkı yok diyorsunuz

İlk gelen alır prensibini yanlış tanımladınız. Misal ykwebsitesi.com boştaysa girerim dakikalar içerisinde alırım. Ama Avrupa ve Amerika ülkelerinde bir EDU.XX domaini almak için akredite olduğunu ispat etmeniz gereklidir. EDU.XX amiyane tabirle peynir etmek gibi verilmez.

Önceden bir EDU.XX domaininiz oldu mu, bu söyledikleriniz tecrübeye mi dayalı acaba?