Bilmediğimden sorayım dedim, edu.tr domainler maşallah googleda içerik kalitesi bile sınırlıyken hep üst sıralarda otoriterler hocam bu noktada edu.xx diye genellemek ne derece doğru belki kolay alınan edu.aa değersiz belki edu.te değerlidir bu alınma biçimi ve kuralına bağlı olabilir
Sevgili dostum selam,
Edu.tr alan adı tıpkı edu alan adı gibi sadece yükseköğrenim kurumlarına satılır. Google'da kontrollü dağıtılan bir domain oluşundan, sadece üniversitelere verildiğinden, içeriklerini değerli bulur. Olay tam olarak budur.
World.edu ile çalışırken, bize educause.edu dan gelen bir mail gösterdi. Subdomain açarken dikkat edilmesi hususlar hakkında.
Domaini almak, işletmek zor olunca, google gözündeki değeri de artıyor.
Son konularında edu blog satışı konusu var. Şartlar çok ağır. Çünkü parasını cermen bir şey ifade etmiyor. Kurallara uymalısın. Kurallara uyunca da google domaini önemsiyor.
Turkey.world.edu ve tr.world.edu da tanıtım yazısı satıyoruz mesela. Kabak gibi site tanıtmamız yasak. Bilimsel atıflarda bulunmak zorundayız. İlgili blogların son 5 yazısını okuyunca anlatmak istediğim net anlaşılacaktır.
Edu.xx uzantılı domain kaliteli bir domain olabilir. Zamanla, çalışıldıkça iş yapabilir. Ama sıfır edu.xx domainin herhangi bir sıfır .com domainden farkı yoktur. Çalışıldıkça bir yere gelebilir elbette.
Edu.tr daha evvelden bahsettiğim gibi istisnadır. Zira o da kontrollü dağıtılan ve sadece üniversitelere verilen bir alan adıdır.
Bir yanda kampüsleri, hocaları, öğrencileri, uluslararası akreditasyonu olan nır kurumun sitesi var, diğer yanda ilk gelen alır prensibine dayalı bir domain... Sence hangisi daha şanslı?
Tekrar ediyorum. Arkadaşın projesine kaliteli değil ya da işe yaramaz DEMEDİM. "BU BİR EDU DOMAİN DEĞİL" dedim ki bunu hepimiz biliyoruz.