digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anneni babanı çikolatanı çiçeğini alıp kapılarını çalana kadar ortada hiç bir ciddiyet yoktur. Öyle yanıyorum bitiyorum çok seviyorum çok ciddi düşünüyoruz diyen insanların içinde gerçekten evlenebilenlerin oranını hayat tecrübe ettirecek size.

Kız babası eğer kızı kısıtlamaya başladıysa bu ortalama bir Türk erkeği demektir. Fransız babası olmadığı için adamın karşısına çıkıp ben kızınızın sevgilisiyim dersen o kızın hayatını karartırsın. Evden dışarı bırakmamaya başlar kızı. Kız zaten bunu konuşabileceği düzeyde bir babası olsaydı seni beklemez çoktan kendi konuşurdu.

Eğer ciddiysen anneni babanı alır gidersin bir söz takarsınız ve nişanın ve düğünün ne zaman olacağına da kara verirsiniz. Yani dersiniz 1 sene söz 1sene sonra nişan, 2 sene sonra nikah ve düğün diye. O zamana kadar yaptığınız şey sadece flörttür ciddiyetten uzaktan yakından alakası yoktur.

Ben Türkiye ortalamasına göre aşırı derecede açık görüşlü bir adamım. Kızımın belirli sınırlar içinde sevgilisi olmasına flört etmesine ses çıkarmam. Ama sevgilileri ile de ailesini alıp gelene kadar tanışmam. Eğer çocuğun veya kızımın benim sınırlarımı aştıklarını hissedersem de kısıtlamalara başlarım.

Bir Türk kızı ile flört edebilirsiniz ama bir Türk babası ile flört edemezsiniz. Burası fransa değil. Ciddiyseniz kendi babanız ile kızın babasını tanıştırır ve işin adını koyar ve süreci planlarsınız.

Maalesef Türkiye gerçekleri bunlar. Burada işin adını koymadan kızın babası ile tanışmak babayı toplumda kötü bir pozisyona düşürür. Bunu kabul edecek baba bulmak zor.

Stratejik hamleler yapman lazım yoksa kızı komple bile kaybedebilirsin.
Öncelikle değerli görüşlerinizi detaylıca paylaştığımız için teşekkürler 🙏.

Gerçekten dediklerinizin tamamına katlıyor ve doğru buluyorum. Dediklerinizi göz önünde bulunduruyor olacağım. Tekrardan çok teşekküler 😊👍👍👍

-------------------

@orhanbektas;
Valla aynı hikaye olacak gibi sizinle hocam😂😂. Mutluluğunuz tez zamanda daim olsun diyelim 😊