Arkadaşlar alıştığım için sürekli iç sesim ile okuyorum. Yazmadan ve birisi ile konuşmadan önce de iç sesimle tekrar ettiğim için iç sesim sürekli peşimde oluyor.
Bir kitabı 2-3 günde bitiriyorum. İç sesimle okuduğum için okuma sürem çok yavaş oluyor.
Yazıları Göz ile okuyanlar nasıl yapıyorsunuz? Okuduğunuz metinler kalıcı oluyor mu?
Dediğim gibi iç sesim sürekli benimle olduğu için göz ile okumaya cesaret edemiyorum ki okuyamıyorum da.
Örnek verecek olursam eğer; kitaptaki 'Yüz bin adamlık ordunun günlük masrafı bin ons gümüş olacaktır' cümlesini okuyunca iç sesim ile düşünerek okuduğum için direkt 100 bin kişilik ordu hayal ediyorum, bunların bin ons gümüş edecek masraflarını hayal ediyorum. (Gıda, tekerlekli arabalar vs.)
Göz ile okuyanlar direkt gözüyle bakıp geçiyorlar, göz ile okuyanlarda da bu şekilde düşünce zamanı oluyor mu? Aklında canlandırabiliyorlar mı?
Son olarak sorduğum soruların yanıtı olumlu ise göz ile okumaya nasıl başlayabilirim? Alışma süreci nasıl olacak? Göz egzersizi vs. yapmak gerekiyor mu?
Teşekkürler..
Örnek metindeki kitap
Sun Tzu - Savaş Sanatı