Sözleşmeden bağımsız bir durum var ortada. Ege bölgesinin en büyük otellerinden birindeyim. Bizde de yüzlerce iade var. Ki bunlar direkt otelden rezervasyon yaptırmış insanlar.
Acenteler ise bunu yapmak zorunda. Tabi bu zorundalığı bir sıraya koyduklarını ve size uzak bir tarih verebilirler. Mantıklı olanı aynı kondisyonda rezervasyon tarihini değiştirmek.
Hocam siz bilirsiniz. Kiralık villam internet sitesinden iletişime geçtim. 2.ay rezervasyon yaptırmışım. 5.ayın sonu için. Pandemi denk gelince 1 hafta erteledik. Baktık değişen birşey yok 1 hafta daha erteledik. En son 8 haziran - 13 haziran arasıydı.
Acenteyi aradım ve düğün yapamadığımı o yüzden iade istediğimi söyledim. Onlarda bana dedi ki sizin günleri boşa çıkartalım. Eğer kiralayan olursa onun kaporasını size veririz iade almış olursunuz. Diğer türlü villa sahibinden kaporayı geri alamayız dedi. Zaten bize iade yapılacağına dair bakanlıktan falan bilgi gelmesi gerekli öyle birşey gelmedi dedi. Ama biz siz mağdur olmayın diye sene sonuna kadar istediğiniz tarihte o zamanın şartlarına göre bu kaporayı kullanabilirsiniz dedi.
Hatta Haziran başında mail attım askıya alınmasını, iade edilmesini herşeyi istediğimi söyledim.
Aradan 2 ay geçti neredeyse tekrar aradım. İade yok seneye kadar kullanabilirsiniz diyor.
Durum böyle olunca yapacak birşey varmı acaba? Bu bahsettiğim Kiralık Villam firmasının sözleşme şartlarını falan biliyor musunuz? Bu iadeyi talep edebilir miyim?