Asıl karayolunda kullanılır. Bu ceza mahkemeye verilirse usulden iptal edilir. At arabası ve bisiklet ile kaldırımda gitmek yasak ama karayolunda en sağdan(bisiklet ile aynı kurallara tabiidir.) kullanılmasında bir sakınca yoktur. Kask ve koruyucu ekipmandan ceza kesse anlarım. İptali de olmaz yasaya da uygun olur.

Edit: Sallayan sallayana yani. Hiçbir bilginizin olmadığı konularda kesin yorum yapmaktan kaçının. Bisikletin ehliyeti mi var? Ben yıllarca bisiklet sürdüm hiçbir polis memuru beni çevirip sen bu yoldan gidemezsin demedi. Diyemez de zaten. Kaldırımdan giderseniz cezayı yersiniz. Bisikletler sadece bisiklet yolunda kullanılmaz. Karayolunda da sürülebilir. Şu anda kanunda elektrikli scooterların durumu net olarak belirtilmediği için Ankara'dan ve yukarıdan gelen baskılar yüzünden böyle işlere kalkışabiliyor polis memurlarımız.
Yaya yolunda kesinlikle kullanılamaz. Şu anda yasal bir zemine sahip değil ama teknik olarak yasal olmayan bir durumu da yok.
İBB bunun için çalışma yaptı UKOME'de görüşülüp, taksi ve toplu taşıma lisansı gibi lisans verilecek ve lisansı olmayan şirketler son kullanıcıya kiralama yapamayacak.
İBB'nin İSBİKE servisi elektrikli scooterların doğru ve düzgün şekilde park edilmesi, yayaların hareketlerini ve sürücü hareketlerini engellemeyecek şekilde özel bir zımbırtı yaptırıyor.

Bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyin.