Belli bir miktara kadar gelir vergisi muafiyeti getirir, şirket açma zorunluluğunu ortadan kaldırırsınız. Bunun yerine sene sonu şahsi beyanname verip verginizi ödersiniz. Birçok avrupa devleti ve Abd'de işlem bu şekilde. Hem sene sonu ne vergi ödeyeceğini biliyorsun, hem şirketin gereksiz külfetlerinden kurtuluyorsun hemde insanlar vergi kaçırmamış oluyor. Türkiye'de ise 1 lira bile kazansan ticari işlem ise şirket kurup vergi vermeniz gerekli

Smm kısmına girmiyorum orası herkesi kapsamadığı gibi yine az kazanan için avantajlı değil. Sonuç olarak devletin yapması gereken sadece vergi vermeyi kolaylaştırması. Örneğin yıllık 40 bin tlye kadar yıl sonu vs şahsi beyannameyle insanların internet üzerinden ödeme yapabileceği bir sistem getir, gelir vergisinden muaf tut. Kdv oranı'da şirketler için %18 ise bu tarz insanlar için %20 olsun + kişisel ticaret yapanlara şirketlere tanıdığın bir iki ayrıcalığı kıs (gider gösterme vs.) Olay oldu bitti, herkes mutlu. Çok para kazanan + ayrıcalıklar için şirket kurar az kazanan kendi devam eder. Dünya da işleyiş böyle artık.
İşte kağıt üzerinde çok güzel ama Türkiye'de vergi kaçırmak milli sporumuz olduğu için nasıl olur bilmiyorum. Anlattıklarınız gayet mantıklı. Ama ben bu ülkeyi biliyorsam o beyannameler verilmez, beyanname verenler de vergisini ödemez. Seçim öncesi yine vergi afları vesaire gelir. Normalde maaşların da brüt ödenmesi lazım ve herkesin kendi vergisini yatırması lazım. Ama devlet vatandaştan vergi alamayacağını bildiği için vergiyi işverene kestirip alıyor. Hatta insanlar sadece gelirleri ile değil harcamaları ile de takip altında tutulmalılar. Hiç bir geliri, işi, sigortası görünmediği halde her ay kredi kartına 5-6 bin yatırıp harcayan insanları maliye davet etmeli.
Vergi sistemimiz ve siyasi partiler kanunu bizim kalkınmamızın önündeki en büyük engeller.