Hocam öyle dememiz için yürek yememiz lazım adamın bizim çevremizden 10 kat fazla çevresi var evi biliyor yeri biliyor. Babama bişey yapmazsa ailemizden birine yapar. Ve bu kişi oturduğumuz (babannemin) evide alıp dolandırmaya kalkışacaktı. Adam baya tanıdığı olan birisi ve ülkece bilinen mafya çetelerinin başlarını tanıyor bu gerçek bilgi bizzat şahit oldum.
Konuyu okudum. Yorumları da okudum. Anlaşılan siz güç olarak bu adamdan zayıf durumdasınız. Elinizde belge de yok. Mesajları gösterseniz hakaretten babanız da ceza yiyecek... O zaman tek ve en etkili çözüm yolu kalıyor... Malum günümüzde "avukatlar bile" sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Adama gidiyorsunuz ve diyorsunuz ki:
- Seni şu şu şu kişilerle (o mafya dediğiniz zatlar ile) yan yana gördük, duyduk, biliyoruz vs... Bu kişilerin isimleri ile bizi korkutarak arabamızı sattırıp elimizden aldığınıza dair sosyal medyada gündem oluşturacağım. (Bu konuşmayı adamla yüz yüze yapın, mesaj vs. atmayın)
- Para geldi geldi. Gelmezse bir de o "mafya" dediğiniz kişilere ulaşıp; "bu şahıs sizin adınızla bizi tehdit ediyor, aldığı parayı vermiyor, konuyu basına taşımak durumundayım ancak sizin muhtemelen haberiniz yoktur diye tarafınıza bilgi vermek istedim" diyorsunuz.
- İlgili "mafya" şahıslar o adamı arıyor, "ulan sen kimin adına iş yapıyorsun, hemen adamların parasını veriyorsun" filan falan diyorlar işte, sonra paranız geliyor.