Ben bir sürü deneme yaptım. En son denemede biraz sonuç aldım. Makale üstüne içerik görüntüsü altına 1 görüntülü reklam yerleştirdim. 2. Paragraftan sonra 1 adet görüntülü ve 1 adet bağlantı reklamı koydum. 5. Paragrafa 1 Adet görüntülü koydum. 9. Paragrafa 1 Adet görüntülü koydum. Yazı sonuna 1 adet görüntülü ve bir adet bağlantı reklamı koydum. İyi sonuç alıyorum. Üst üste iki reklam koyduğum 2. Paragraf ve yazı sonunda üstte görüntülü reklam, altta bağlantı reklam birimi bulunuyor. Otomatik reklamları tamamen kapattım.
Birçok deneme yaptım en iyi sonucu bu şekilde aldım. Tbm otomatik reklamlardan dolayı çok düşmüştü, otomatikleri kapatınca yükseldi. 2 defa reklam çalışması yaptırdım istediğim verimi elde edemedim. Kendim yukarıda anlattığım gibi yerleştirdim istediğim seviyelere geldi. Eklenti ile yerleşim yaptım.
Genelde makalelerim uzun o sebeple paragraf aralarında sorun olmuyor. Eklentide daha az paragraf olması durumunda reklamı kapat seçeneği var. Az paragrafı yazılarda reklamlar gizleniyor. Güzel bir yerleşim planı denemenizi tavsiye ederim.
Not: benim sitemin ziyaretçilerinin büyük bölümü mobilden giriş yapıyor. Masa üstü kenar vs. Reklam yerleştirdim. Sadece yazı içi olacak şekilde bıraktım.