ibrahimfidan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her şeyin sadece yazılım tarafında bitmediğini anladığınızda muhtemelen çok geç olacak

Bu arada ben sorunun sadece yazılımcı kaynaklı değil, iki taraf kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bu tamamen kişisel düşünce, farklı bir yazılımcı ile çalışmadım hayatım boyunca buradan 3 arkadaşım var sürekli beraber proje geliştiriyoruz ve güzel paralar kazanıyoruz.
Yazılımcının, sadece yazılım ile alakalı temel bilmesi bence günümüz için yetmiyor. Back-end ve Front-end mimarisi artık neredeyse aynı diyebiliriz. Sadece basit bir json ile uygulama yazılabilir hale gelindi ki bence büyük başarı.

Buradan şunu da çıkarmasınlar bir json'la bir uygulama bitebilir şeklinde bu dediğim çok basit single page application dediğimiz türden uygulamalar tek json ile bitiyor.
Her suçu yazılımcıya atmak yerine bence birazda kendine batırmalı insan jileti. Jiletin sadece batan ucu değil her iki ucu da keskindir sonuçta.
100 TL'ye de yazılım yapan var 1000 TL'ye de burada önemli olan sizin kendinize ne kadar değer verdiğiniz.
Batıralım kendimize o zaman şu jileti.. ben buraya aramızdaki konuları yazmayacam dedikçe siz gelip bana bulaşıyorsunuz...

bana 2 günde bitiririm dediğin şey aradan 1 ay geçtikten sonra yapmayıp yarı ücret iadesi eden sen değilmisin ? aynı zamanda onun öncesinde senle reklam çalışması yapıyorduk reklamdan dolayı senin işinde iyi biri olduğu kanaatine vardım işi sana verdim ama söylediğin kelime "Hocam harddiskin bozulması benim mi suçum " ?? Sonrasında başka projeyi yine sana açtım kime yaptırırız diye. bana ultra profesyonel Bilişm sepeti yapar dedin gittik adamlarla sözleşme yaptık bi baktık adam işi sana yaptırıyor. sana yaptırdığını bilsem zaten başta yaptırmazdım. ne hastaneniz bitti ne başka sıkıntınız. hazır kod kullanıyorsun bari Avukat ekle bölümünü kaldır. ulan kendi kodunu kendin çalıştıramıyorsun. bak dostum ne konuma yaz ne karşıma çık anladın mı hayatım boyunca senin kadar fırıldak bir insan tanımadım. bide arsız gibi gelip buraya konu açıyorsun.. he utanmadan sana yap diye verdiğim işi yapamayıp bugün onun toplu satışını yapıyorsunuz.. ah @bilisimsepeti; ah...