odman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba bana bu ihbarname geldi. 150kya yakın bir mebla için tüm vergiler gecikme faizi ile birlikte usulsüzlük cezaları. 1 kat cezalı şekilde 300K nın üzerinde bir rakam çıkartmışlar. uzlaşma için gittiğimde en fazla yüzde 20 ye kadar bir indirim olcağı söylendi. yani 260k para talep edildi. bu durumda dava açacağım, davada hangi argümanları kullanabiliriz. gider olarak hiçbir şeyi ispatlayamıyorum hiçbiri kayıtlı değil
İhbarname geldiği süre ile bu rakamların çıkartıldığı tarih arasında ne kadar süre geçti ? İlk görüşmeye çağırdığında gitmiş miydin ? Sonuçlanan işlemlerin çoğunda vergi ve cezalar dahil kazancın yarısına yada biraz daha üstüne denk geldiğini söylüyorlar . 150k kazanca 300k ödeme çıkartmaları çok saçma olmuş . Gideri belgeyle ispatlamasan bile belli bir oranda gider kabul etmeleri gerekli diye biliyorum . Sen %50 dersin ama o %20 30 gibi kabul edebilir ama bu kazancı hiç gidersiz kazanmışsın gider girmeyeceğiz derlerse dava aç öyle bir şey olamaz çünkü gidersiz kazanç hangi sektörde var havadan para yağmıyor ya .