Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık olarak 4 yıldan beri vücut geliştirme yapmaktayım. 4 yıldan beri çeşitli stiller denedim ve bana en uygun stilin az kilo yüksek tekrar olduğuna karar verdim. Uzun zamandır bu stilde çalışıyorum. Taaki bu gün denk geldiğim videodan sonra. Bir vücut geliştirme sporcusu aynen şunları söylüyordu; "az kilo yüksek tekrar ile hiç bir yere varamazsınız, ağır kilolar ile çalışmalısınız. Yüksek kilo az tekrar her zaman daha mantıklıdır." Bu sözlerden sonra bende neden denemeyeyim ki dedim ve bugün bu antrenman stilini denedim. Arkadaşlar normalde biceps curl hareketini 20kg ile 20-25 tekrar arasında yapıyordum, bugün ise 30kg 8-10 tekrar arası 4 set şeklinde yaptım. Antrenman sırasında etkiyi hissetmem pek mümkün değildi ama inanın şu an bu yazdıklarımı yazarken bile zorlanıyorum. Kollarımı tam açmakta güçlük çekiyorum, en son bu kadar ağrıyı spora ilk başladığımda çekmiştim. Bu stili yaklaşık olarak 3 ay boyunca denemeye çalışacağım, bakalım inşallah etkilerini hissedebilirim.
Spor yapmaya yeni başlamış veya spora başlamayı düşünen arkadaşlar akıllarında ki soruları sorabilir, eğer bilgim varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Cüsseli Savaş da maksimum ağırlık 7 set 6 tekrar 90 saniye dinlenme aralarda diyo ya bu şekilde 4-5 hareket deniyorum 1 aydır acayip etkisi oldu ama antrenman uzun sürüyo böyle