bandanar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben yakın zamanda internet gelirlerinin tümünün bu olaya tabi olacağını düşünüyorum. Dediğiniz gibi şimdilik tabi değil vergilendirilmesi lazım ama gelecekte bununla alakalı kolaylık sağlanacağına dair umudum var.
Devlet ne ile geçinecek hocam? )))
İnternetten ticaret yüz yüze ticareti geçtikçe devlet paraya sıkıştığında önce internetten alışverişin kapısını çalacaktır.
Siz çok yanlış yorumlamışsınız olayı.
Bankomat kartlar ilk çıktığında ATM'den işlem yapmak ücretsizdi. Çünkü bankalar insanları vezneyi meşgul etmeden atm kullanmaya teşvik etmek istiyorlardı.
Sonra herkes atm kullanmaya alışınca atm den yapılan işlemlerden komisyon kesmeye başladılar.
İnternet çıktı, bankaların internetin ilk yıllarında internetten tüm para transferleri havaleleri ücretsizdi.
Sonra herkes internet erişimine kavuştu, internetten vezneden çok işlem olmaya başladı, internetteki tüm işlemleri ücretli hale getirdiler.
Devletimiz de kayıt dışı ekonomii kayıt içine almak için vatandaşı internete yönlendiriyor.
Çünkü internetten satışta elden teslimat zor, o yüzden her şey kargolar ve banka transferleri ile kayıt altında.
İnternetten ticaret arttıkça dolaylı ve yeni bir sürü vergi ile karşılaşacağız, o yüzden internete vergi muafiyeti gelir gibi hayaller kurmayın bence.