Herkese merhabalar,
Yakın bir zamanda foruma da davet ettiğim değerli kardeşim
@BaranBilge; yılların emeğiyle bu yıl üniversite sınavına girdi.
Malum şimdi bir tercih yapma zamanı ama meslek seçimi hususunda bir kararsızlık var. Mimar olmak bir seçenek. Tabi bugün dışarıdan bakıldığında mimar olmanın da bir ismi cismi var.
Ama aynı zamanda kendisi Adobe programlarına da ilgi duyuyor. Sanat / tasarım dünyasına çok ilgili. Video montaj işlerini, tasarım işlerini seviyor. Tabi bunu dışarıdaki birçok insana anlatmak güç ama benim gibi dijital dünyanın adamları için bu yol bence mimarlığa tercih edilir diye düşünüyorum. Yani en azından Adobe ürünlerini çok iyi derecede kullanacak bir seviyeye getirse kendisini, hem tasarımsal açıdan hem de özellikle After Effects programında kendini geliştirse daha iyi bir hayatı olacağını düşünüyorum.
Ancak sizlerin de düşünceleri bizlere güç verebilir. Siz olsaydınız hangi yolu tercih ederdiniz?
Hayat koşullarına bağlı bir durum .Ailenin maddi olanakları yüksekse sanat -tasarım alanını seçebilirsin .Yok benim ailemin durumu kötü ,beni belli bir süre maddi olarak götüremezler diyorsan mimarlık tabiki de.