Seoways adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hesap satış sitesi için bir şahıs şirketi açıyorum ama bana şöyle dendi ürünü birisi gelip satıyor 500 TL ye ben ordan komisyonumu + kdv yi almam gerekiyormuş sanırım bu durumda çok fazla bir para oluyor ve satan kişinin elinde para olmuyor. Bu konuyu nasıl çözüyorlar acaba? Aylık gelire +18 kdv olsa bir nevi iyi problem değil ama ürün başı olunca büyük dert.
Sizde ürünü alırken faturalı olarak alacaksınız şimdi şöyle anlatayım örnekli şekilde.

100 TL+KDV'ye hesap aldınız diyelim yani KDV'si 18 TL yapıyor. Bu hesabı 150 TL+KDV'ye sattınız. 22 TL yapıyor. Size kalan para şu şekilde hesaplanıyor. Ürünü satarken müşteriden aldığınız 22 TL'lik KDV'yi ödediğiniz 18 TL KDV'den çıkartıyorsunuz. Devlete 4 TL KDV borcu ödüyorsunuz. Gelir vergisi hesaplamadım 29 yaş altı genç girişimcilikten faydalandığınızı düşünerekten. Eğer gelir vergisi verecekseniz muafiyet durumunuz yoksa internetten baktığım kadarıyla kaarınızın %15i olarak gözüküyor.

Gelir vergisi yokken kazancınız. 150 TL (Sattığınız Tutar) -100 TL (Aldığınız Tutar) - 4 TL (KDV) = 46 TL kazancınız oluyor.

İlkten bende sizin gibi düşünüyordum alırken KDV veriyorum. Satarken müşteriden alıcam fiyat çok çok artacak vs. vs. Ama olay bu şekilde oluyor.