hocam 16 k için ne can alm aya ne can vermeye değer. davacı olun bir şey çıkmassa yapacak bir şey yok. size daha önce duyduğum bir olayı anlatayım. arkadaş komser evindeyken sabaha karşı bi bakıyor tıkırtılar var kalkıyor ama hırsız dışarayı çıkmış bile koşarayak yakalıyor bir güzel dövüyor sonra doğal olarak şikayetçi oluyor. olay mahkemeye intikal ettikten sonra hırsızın savunması şu bana kumar borcu vardı parasını ödedi ve sonra peşimden koşup beni yakalayıp dövdü ve iftira attı ben arkadaştan şikayetçiyim. sonra davanın seyiri değişmiş ama olayda kısaca şunu söyleyeyim hırsızın yaptığı yanına kar kalmış.
Hukukta bazı şeyler kanıtla yani ispatla olur karşındakinin suçlu olduğuna hakim inansa ceza verse bile bir üst mahkeme de yeterli kanıt olmadığı için ceza düşer. Sizden tavsiyem bu konu hakkında dava açacaksanız akraba olmayan hiç yoksa 1. derece akraba olmayan 1 den fazla şahitler bulun banka aracılığı ile ödeme yaptıysanız inşallah açıklama bölümünde ortaklık yatırımı için vs gibi bir açıklama vardır. bunun üstüne whatsapp üzerinden hakarette bulunduysanız bu konuşmaları gün yüzüne çıkarmayın karşı tarafın avukatı ayıkırsa size karşı dava açabilir. 16 k alır 26 k ödersiniz. İyi bir avukat bulup bu konuları düzgün bir şekilde ifade edin ve kendi yaptığınız hataları (hakaret, tehdit etmek vs) avukatınıza anlatın. Açıkta hiç bir şey bırakmadan konuşun ki yarın süprizle karşılaşmayın