Hocam ilk test bazen negatif çıkıyor yani birkaç gün sonra pozitif çıkabilir o yüzden dikkat edin ve ev ahalisini koruyun kendinizi bir odaya kapatın ve aileniz ile bir arada olmaktan kaçının 14 değil 27 güne kadar belirti göstermemeniz normal süreç insandan insana değişiyor belki de belirtisiz geçirebilirsiniz. Yeni açıklamaya göre bazı gençlerde belirti göstermeden görülen korona sonucunda felç geçirme riski varmış. Kendinizi haberden uzak tutun, moralinizi bozmayın ve evinizde kendinize karantina kurallarını uygulayın. Allah yardımcınız olsun umarım hiç bir şeyiniz çıkmaz.
Edit: üniversiteden geldiğim zaman 2 hafta sonda birden ateşim çıktı ve hastaneye bizzat babam ihbar etti beni korkudan neyse gittim test yapalım dedim test sonucu geldi fakat korona testi yokmuş normal test yaptılar ve akcigerimde cbr değeri yüksek çıktı normal insanda 0.2-0.6 arası olması gerekirken bende artıp 15e çıkmış buda benim enfeksiyon kaptığım anlamına geliyordu bu yüzden doktorlar emin olmadıkları için beni bir süre tutup Erzurumdan korona test tupu beklediler 5 gün boyunca bana serum ve ilaçlar verdiler sorduğum zaman bana belli değil biz bilemeyiz belki sizde korona var diye ilaçlar verdiler 4. Gün tüp geldi burnumdan boğazıma kadar bir çubuk sokup örnek aldılar ertesi gün sonuçlar geldi negatif çıktı ve beni evde 14 karantinaya aldılar sözleşme imzaladım çıkmayacağıma dair 14 gün sonra bitince gene evde kaldım 1 ay olunca rahat nefes aldık. Bu arada cbr değerinin 40a kadar olması normal viral enfeksiyon sayılıyor yani nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara viral enfeksiyon deniliyor zaten bahar ayı olduğu için normal fakat ben o ateşim in çıktığı günden önce ki 3 gün boyunca 3 farklı sigara markası içtim ve aşırı derecede balgam ve öksürük yaptı zaten bunlar enfeksiyon kapmanin en belirgin özellikleri. Neyse başınızı agrittim doktor fln değilim mühendislik okuyorum ama bilgi edinmek ve araştırmak iyidir.