androidoyuncusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herhangi bir banka birimi olmayan bir dijital paraya para yatırmak dediğim gibi bana göre saçma.
Yarın bir gün bu paraya yatırım yapanlar elini çektiğinde ki çekecektir paranın değerini yükseltecek gücünüz var mı ?
Bu devirde para kazanmak çok zor. Ancak öyle bir devir geliyor ki kimse havadan para kazanamayacak

Buda benim düşüncelerim
Yahu artık şunu görün. 24 saatlik hacmi $34,970,513,146 USD olan bir parabirimi, piyasa değeri $203,487,858,790 USD olan bir para birimini kim yokediyor, kim yükseltiyor?

Bitcoinin mantığı çok basit.
1-) Başladığı zamanki teknoloji sığdı. Kullanıcı sayısı azdı. Fiyatı da düşüktü.
2-) Teknoloji ilerledi. İnsanlar merkeziyeti olmayan criptocurrency'lerin ihtiyaç olduğunu anladı ve kullanıcı sayısı arttı.
3-) İlk giren yönetir mantığındaki gibi bitcoin bu işin ilk bulunan madeni oldu. Bu da onu günümüz dünyasının altını sınıfına getirdi. (kripto paralar arasında) Bu da diğer maden/paraların baz fiyatı olmasını sağladı.
4-) Büyük ihtimalle günlük hayatta kullanılan birim Bitcoin olmayacak, fakat günlük hayatta kullanılacak olan para birimi Bitcoin endeksli olacak. Bu da bitcoinin değerini kaybetmemesi anlamına geliyor.
5-) Altın fiyatının neden sürekli arttığını araştırırsanız bitcoinin de neden balon olmayacağını; 8 sene içerisinde dalgalı kurun satürasyona ulaşacağını göreceksiniz.

Forumdaki arkadaşlardan bilen bilir. 2014-2015 yılında "100k 200k 300k param var ne yapayım?" konularının çoğuna, forumda ilk bitcoin yatırımı yapın diyenlerdenimdir.
"Ayrıca bu devirde para kazanmak çok zor" demişsiniz. Oturduğunuz yerde para kazanmak tabii ki çok zor. Ben yazılıma girişimi 13 yaşında yaptım. 15 yaşımda freelance iş yaparken çoğu iş verenim yaşımı bile bilmiyordu ve gayet güzel paralar kazanıyordum. Önemli olan para kazanmayı istemek değil, neyin para edeceğini bilebilmek.

Konunun sahibi arkadaşa cevabım da: eylül ekim ayında bitcoin beklenen yükselişe geçecek. (muhtemelen ağustos sonu başlar ama kimse güvenmeyeceği için daha sakin bir tarih verdim.) Elinizde ciddi miktarda para yoksa şu anda girmenizi değil 2023'ün Şubat ayında girmenizi tavsiye ederim. Bitcoin fiyat döngüsünü ve planlanan dünya event'lerini takip ederseniz siz de benzer sonuca çıkarsınız sanırım. (YTD)

İyi günler.