1 olarak Kisistlama ile ilgili Edindiğim tercümeler şu şekilde 1k 15k gösterim olan oyunuz varsa telefonunuza indirip oyunu test edip yada bir iki reklama tıklayıp daha 2 3 gün sonrada olsa aynı cihazdan admoba giriş yapamamız kiistlama sebebi olabiliyor başınada geldi ilk kısıtlama olayı çıktığında tr hesapları değil ingirtere almanya hesapların kısıtlama geldi
2 olarak siz admob oyunlarınız indirdiğiniz cihazlarda açmamış olmasanız bile siz veya başka biri vpn ile abd gibi ülkelerde tıklama yaparsanız yine kisisltlama geliyor bazen bir ay içinde gelebiliyor bazen 3 ayda olabiliyor ama mutlaka geliyor
3 olarak şuan günlük 200 230k istek 100 150k gösterim alan hesabımda herhangi bir sorun yaşamadım bazen tik saldırısı bile oluyor google o kadar katı davranmıyor sanırım gösterim dolayı 30k altı hesaplara çoğuna yaptırım yapabiliyorlar en ufak şeyden bile
Son olarak unitu ads denedim bi ara admob günlük bıraktığı ücret 16dolar ken unity ads 1.5 dolar eşleşme sorunu baya yuksek günlük 15k istek alıp 900 gösterim yapıyor admob göre baya düşük oluyordu bazı arkadaşlardan duyduğum zamanla oturuyormuş anladığım kadarıyla büyük bi trafik olmadığı surece pek birşey kazandirmiyor
1. Evet kısıtlama uzun süredi var ve dediğini gibi kendi reklamlarınıza tıklarsanız kesin geliyor.
2. Bu VPN olayını duymadım denemedim.
3. 30K İstek olayı bence yanlış bilgi günlük 40-60k arasında istek alanın 2 yıllık hesabımda kısıtlama var.
Unity Kısmında ilk olarak bende eşleşme sorunu aldım. Nedeni reklam yerleşiminin yanlış ve SDK'nın yeterince iyi olmamasından kaynaklıydı.
Mesala bir butona tıklayınca geçiş reklamı çıkmasını istiyorsunuz, Normalde Admob bu kısma çok hızlı cevap verirken Unity o kadar hızlı cevap veremiyor. Böylece Admob'da reklamlar daha hızlı açılıyor, Unity ADS'de ise butona tıklayınca geçikme oluyor yada reklamı pas geçiyor.
Ben kodların düzenini değiştirip daha optimizeli bir hale getirdim, Şimdi eskiye göre daha çok gösterim yapıyor ancak admob ile kıyaslamak için çok erken.
Tabiki en iyi platform Admob ancak ne yazık ki bu tür politikalarda insanlar arada kalabiliyor.