Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır smm panel kurmak istiyorum fakat çok uzak olduğum bir sektör olması sebebiyle bir türlü giriş yapamadım. Çevremde hiç smm işi ile ilgilenen birileri olmadığı için yardım/destek isteyemiyorum. Aklımda bir çok soru mevcut ve çoğunun cevabını araştırsam da bulamıyorum bulsam da beni tatmin edici şeyler olmuyor. Süreç başından sonuna kadar bana yardımcı olabilecek deneyimli arkadaşlar var mı?

Aklımda olan bazı sorular:

Pay TR sanal posum var, web tasarım ve seo müşterileri için aldım ve onların tahsilatlarında kullanıyorum. Smm panel kurduğumda ekstra bir pos başvurusu daha mı yapmam gerekiyor? Buradan gelen tutarlar için fatura kesme olayı nasıl oluyor? Şirkete smm ile ilgili fatura girmeden bunun çıkışını nasıl yapıyoruz?

Geneline baktığımda perfectpanel kullanıyorlar. En düşük lisans ücreti 50$ bu işin farklı bir ucuz alımı mı mevcut? Hiç iş yapamayan arkadaşlar bu tutarı nasıl karşılıyor her ay?

En önemli ve can alıcı nokta olan kısım: api olayı. Ana sağlayıcıları nereden buluyoruz? Bir çok smm panelinde bir sürü hizmet oluyor. İnstagramından tutun facebook, twitter, tiktok, web site vs. gibi bir sürü kalemde hizmet mevcut. Api tedariği nasıl yapılıyor?

Satışları artırmak için ne gibi reklam çalışmaları yapılıyor? Aylık bütçe ne harcanıyor?

gibi bir çok aklımda sorular var, r10 üzerinden güzel bir tasarım alıp başlamak istiyorum bayramdan sonra.

Yardım ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ek olarak: bu işin içinde olan arkadaşlar sektöre girişi tavsiye eder mi? Çok uçuk rakamlarda hedefim yok. Ayda 200-300 tl getirse bile yeterlidir. Kendi bünyemde bulunan sabit bir kaç müşterim içinde kullanacağım.