Endüstri Mühendisliği mezunuyum aklında bölüm hakkında sorular olursa özelden yazabilirsin.

Genel geçer bir yorum şuraya bırakayım: Endüstri mühendisleri genel olarak fabrikaların üretim , kalite kontrol , planlama , stok yönetimi , tedarik zinciri , insan kaynakları , proje yönetimi , risk analizi , iş değerlendirme , ergonomi vb vb. onlarca sorunuyla ilgilenen teknik elemanlarıdır. En az birkaç yazılım dili ve iyi derece ingilizce bilenleri büyük şirketlerde bunlardan mahrum olanlar orta kendini geliştirmeyenler iş bulmada zorluk çeker. Klasik mühendis anlayışı da budur zaten. Gelişmediysen 2500 3000 e anca iş bulursun. Bu yıl birkaç arkadaşım sözleşmeli bir şekilde 5 yıllığına 4 er binlira giriş maaş artış garantili iş buldular. Tabi bunlar anadoluda birkaç fabrika. buralar için giriş ücreti bu rakamlarda ideal. Bende birkaç yerde çalıştım ama ayrıldım şuan farklı planlarım var hayırlısıyla.

ayrıca sana şunu söyliyeyim üniversite tercihi yaparken gideceğin üniversitenin ilgili bölüm sayfasına gir ve profesör doçent sayılarına bak. hocaların özgeçmiş ve doktora tezlerini incele. anadoluda öyle hocalar varki adam ingiltere de inanılmaz bilimsel yöntemler üzerine doktora yapmış ama atıyorum karabükte hocalık yapıyor. böyle üniversitelerde var yani seçeceğiniz bölümün hocalarını inceleyin. neticede mesleği bu adamlar öğretecek size.