Mufugo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Konuyu açacak en uygun yerin bu olduğunu düşünerek, bu bölüme açma gereği duydum.

Web yazılım geliştiriyorum, yakın zamanda da bu yazılımların satışına başlamayı düşünüyorum ancak bu yazılımları Laravel Framework'u kullanarak yazmayı düşünüyorum. Ancak satışını yapmayı da düşündüğümden ötürü bunları saf PHP ile mi yazmalı, yoksa Laravel gibi bir Framework kullanarak mı yazmalıyım bilemedim. Bu konuda öneri ve fikirlerinizi bekliyorum.

Neden Laravel ile yazmak istiyorsun diye soracak olursanız cevaplayayım: Laravel ile MVP altyapısını kullanabiliyor, böylelikle daha düzenli bir yapı ve daha yüksek bir güvenlik koruması sağlayabiliyorum. Yani saf PHP'ye göre hem daha düzenli hemde daha güvenli oluyor. Ancak bunu alacak kişiye de ben Açık Kaynak Kodlu halde satmak istediğimden ötürü saf PHP mi yoksa LARAVEL ile mi yazmalıyım bilemedim.
Bu arada iki alanda da bol bol yorum satırı kullanarak ilgili kısımla alakalı da bilgi ekliyorum projelerime.

Not: Bu satışların birçoğu yurt dışı üzerinden olacaktır, Türkiye üzerinden de satış olacak ancak bunlar belirli scriptler olacak.
Cok basit bir sey yapacaksiniz FW ile ugramamaniza gerek olmaya biliyor. Fakat gelistirilir bir sistem yazacak iseni tabii ki FW kullanmalisiniz. Laravel dediginiz sey PHP'den baska bir sey degil.

Laravelin butun ozelliklerini kullanacaksanizi kullanin ama. Laravelin Eloquent, Blade, Service Container, Events & Listeners vb. Yan Laravel kullanmak sadece controller, model ve view dizinlerini kullanmak degil.