Selam güzel bir konu olmuş. Ben de 2 hafta önce açtım hesabı ama bu klasik drop yapmamak için bekliyorum ve öğreniyorum. Tavsiyen olur mu benim için bu arada fba de başladım Amerika'da.
Selamlar, dropshipping amazon kurallarına göre yapmak için ara depo ile anlaşmanız yeterli bir kaç önemli trik var onları da öğrendiğiniz zaman içiniz rahat bu işi yapabilirsiniz.
Şu önemli; amazon hesabımı kapatmayacak hiçbir sorun olmayacak değil elbette yukarıda belirtiğim şekilde nasıl istiyorlarsa öyle yaptım; 1,5 ay amazon hesabımı kapalı tuttu bu süreçte elimdeki depo sözleşmesi,depo faturaları,amazon faturaları,kargo etiketlerini ve kargo takip numaraları ile onlara nasıl bir iş modeli ile satış yaptığımı anlattım kendi politikalarından refarans verdim incelediler hesabı tekrar açtılar tekrar kapatılabilir.
Ama elimde benim o belgeler olmasaydı, hesap tekrar açılmayacaktı ara deponun avantajı bu.
Bu süreçte hesabımda yaklaşık 25 bin TL para bloke oldu ve alamadım.
Amazonda bu normal bir şey sizi zaman zaman kontrol ediyorlar, bu kadar satış yapılıyor haliyle ne sattığınızı bilmek onlarında hakkı
FBA ayrı bir konu, tavsiye değilde detaylı sorunuz varsa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım.
Amazon fba nedir?
Amazon Dropshiping nedir?
Bu ikisi aynı şey mi? Farklı bir şeyler mi?
5000 TL gibi bir bütçe ile ne önerirsiniz ufak ufak olsun damlaya damlaya göl olsun. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
FBA modelinde stok tutarsınız bu stoğu amazon depolarına gönderirsiniz, satıldıkça amazon kargolar.Stok maliyetiniz vardır.
Dropshipping ise stok tutmazsınız, satıldıkça ürünü başka bir satıcıdan satın alırsınız.Stok maliyeti yoktur, bilgi ister yanlış bir işlem büyük zarara yol açar,risklidir.
5000 TL Türkiye ortalamasında güzel bir para gibi dursa da, Dropshipping dolar bazında satışlar oluyor bir sipariş ort. 500-1000 TL civarında oluyor.
Eğer bir kredi kartınız yoksa, bu bütçe ile Dropshipping önermem ama FBA olarak Türkiye'den ürün alıp gönderim yapabilirsiniz, tabi bunun içinde Amerika satıcı hesabı açmanız gerek oda ayrı bir meslek diyelim

Şöyle satıcı hesapları 5bin'den başlıyor ne kadar zor olduğunu siz düşünün.
Dropshipping Amerika pazarında yapmıyoruz orada hesap açma problemi yok; Amerika'dan B.A.E,Singapur,Avusturalya gibi ülkelere satış yapıyoruz.