Arkadaşlar Merhaba..
Hayatımda ilk defa araba alacağım ama bu iş tahminimden çok çok çok daha zormuş

Yani en azından bütçen sınırlı iken...
Şimdi ben 37 yaşındayım ve 40-50 bin lira gibi bir parayı bir araya getirip araba almayı ancak düşünebiliyorum. Ancak benim düşünce yapım piyasanın dinamikleri ile pekte uyuşmuyor. Şöyle ki ben bir arabanın sadece sağlam olmasına bakmam tipine, donanımına ve rengine de bir o kadar takıntılıyım. Sırf üzerinde VW ikonu var ve piyasada tutuluyor diye 50 bin lira parayı hiçbir özelliği ya da konforu olmayan Golf'e verirsem uykularım kaçar

Ben binicisi olarak bir araç alacağım ve en iyi ihtimalle 3-5 yıl son ancak değiştirmeyi düşünebilecek durumum olacağını hesaplıyorum.. Ancak ben bir arabaya 50 bin veriyorsam eğer birazcık konfor birazcık donanım istemek hakkımdır diye düşünüyorum. Elbette hepinizin malumu olduğu üzere piyasa lüzumsuz şekilde yükseldi ve yakın zamanda da durulacak gibi de gözükmüyor.. Bu durumda alınabilecek en mantıklı araç Laguna 2 gibi duruyor. Yaşına göre son derece donanımlı, rahat ve güzel görünen bir araba. Adamların fan kulüplerine bile takıldım kullanan herkes çok memnun. Ancak piyasada olumsuz bir algıları var. Ki bu algı benim işime geliyor aslında zaten yüksek olan fiyatların daha da yükselmesini engelliyor.
Şimdi herkesin aksine ben arabayı satacağım günü düşünerek araba almanın peşinde değilim. İnanın sattığım gün ne kadar edeceği gram umurumda değil sadece kullanırken başımı ağrıtmaması ile ilgileniyorum. Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere. Genel anlamda 15 yaşını geçmiş bu araçların neredeyse tamamı 200 - 350 bin arasında km'lere sahip. Hatta bazıları da da fazla. 100-200 bin km lerde olan nadir araçlar ise 60-70-80 gidiyor fiyatları.
Ayrıca bir dipnot daha benim bütçem ile marka modeli ne olursa olsun alınabilecek hemen her araç zaten 200 bini çoktan görmüş durumda oluyor.. Yani Laguna'ya özel bir durum değil. O yüzden 300 bin kilometrede araç alınmaz deyip işin içinden çıkacak lüksüm yok ne yazık ki..
O yaştaki arabanın ana iskeleti şasileri direkleri vs kısacası ana hatları sorunlu değilse boyasına değişenine o kadar da takılmamak gerektiğinin ben de farkındayım. Sorun ise motor ve şanzımanda başlıyor..
Şimdi ülkemizde experlere güven olmuyor biliyorsunuz.. Belki milyar firma içinde sayılı gerçekten işinin ehli firma vardı onu da nasıl bulacaksın

Tarcanlar, Onay ve Yeşil oto expertizin şehirlerinden araba buluyorum alem üç kağatçı olmuş oraya gideceğim expertize kabulse geleyim diyorum yanaşmıyorlar

Sanayideki ustalar çoğu zaman experden daha beter onlara hiç güven olmuyor..
Ben bir arabayı aldıktan 3-5 ay sonra motorunun yada şanzımanın elimde kalmayacağından nasıl emin olabilirim..? Elbette her zaman bir risk faktörü olacaktır bunu nasıl minimize ederim diye soruyorum..
Bu arada baya yazmışım kusura bakmayın sonuna kadar okuyanlara da ayrıca teşekkür ederim..