Arkadaşlar s.a grafiker olmak isteyen, grafiker olan ve bu işlere merak salan herkes coreldraw kullanmak ister. Fakat corel, adobeye göre biraz tuzlu o yüzden de herkes kaçak kullanır. Baya araştırdıktan sonra en ucuz nasıl alınır bunu buldum sizlere de anlatayım dedim. Corel sitesine girdiğimiz zaman coreldraw suite lisansının 719 dolar olduğunu görüyoruz. Abone olup aylık ödeme yapmak isterseniz de 29 dolar ama 1 yıllık abone olma anlaşması ile. Daha ucuza almak için ise devreye microsoft giriyor (: Microsoft Store sayesinde coreldraw a aylık 142 lira ödeyerek sahip olabilirsiniz. Fakat coreldraw suite değil. Yani yanındaki ek programlar yok doğrudan coreldraw 2020 var. Ayrıca turkcell hattınız varsa fatura üstüne bile alabiliyorsunuz. Şahsen ben öyle aldım. Her ay faturama 141 lira yansıyor. İstediğiniz zaman da iptal ediyorsunuz. DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTA: Programı microsoft storeden indirip kurduktan sonra açtığınız zaman herhangi bir işlem yapmak istediğinizde program donuyor ve kapanıyor. Bunu da microsoft storede kullanıcılar yorum yaparak almayın bunu vs gibi şeyler demiş. O sorunu da çözdüm. Corelin sitesine giriyorsunuz, programı kurarken üye olduğunuz mail adresiyle giriş yapıyorsunuz, sonra ürünlerim veya satın aldıklarım diye bi kısım var. Oraya girin ve yaklaşık 30 dk felan arada bir sayfayı yenileyin. Microsofttan aldığınız corel lisansı orada görünüyor. Göründükten sonra programı sıkıntısız kullanıyorsunuz. Siteye giriş yapmazsanız o lisans oraya düşmüyor nasıl bir sistemse artık. Ama bir kere girip lisansın düştüğünü gördükten sonra bir daha hiç girmenize gerek yok. İnternetiniz olmasa bile program sıkıntısız çalışıyor. Bu olayı yaklaşık 1 ay uğraş sonucu çözdüm tesadüfen. Şuan için corel drawı daha ucuz almanın yolu maalesef yok. Alanlara hayırlı olsun (: telden yazdım anlamadığınız nokta varsa sorun.