emrecanondes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar ben Fırat üniversitesinde 3.sınıf elektrik ve elektronik mühendisliği öğrencisiyim bu sene 4.sınıfa geçiyorum mezun olacağım. Aklıma takılan gerek mezuniyet sonrası gerekse işe başladıktan sonrasıyla ilgili merak ettiğim bir nevi içimi yiyen sorularım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1) Şuanda sanki hiçbir şey bilmiyormuşum gibi hissediyorum mezun olacağım işe başlayacağım fakat bilgi eksiğim çok fazla gibi geliyor bunu sizde yaşadınız mı ve işe başladıktan sonra bu süreç nasıl işledi?
2) Genelde herkesin dilinde AutoCAD, MATLAB, C++ ve PLC bilmen yeterli gibi söylemler var bana sanki yetersiz kalır gibi geliyor. Kullanılan programlar ve olmamız gereken seviyeler nasıl?
3) Firmaların genel olarak aradığı mühendis kişisi nasıl? Gerçekten problemi hızlı çözen kişiyi mi arıyorlar yoksa her şeyi bilen kişiyi mi ?
Kariyer sitelerinden net olarak işverenlerin ne gibi özelliklerde insanlar aradıklarını öğrenebilirsiniz.Tavsiyem sana yabancı dilin ileri seviyede olmasına özen göster.Seni bir adım ön plana çıkaracaktır .Ek olarak yabancı kaynakları sürekli incele.Yeniliklere açık ol.

Herkes nasibini kısmetini yer bunuda unutma.