Reshpu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
BURAYA KADAR İYİYDİ,BURDA KARIŞTI HOCAM..AMACINDAN UZAKLAŞTI KOMPOZİSYON
;(Yoksa senin projeni kopyalayıp yapmaya çalışacak adama yatırımcı değil girişimci denir. )
Yatırım ihtiyacınızın ne yatırımı bile olduğunu söylemeden soru sorduğunuz için yanıtım karışık geldi herhalde size.
Dünyada hiç fabrika kurmadan, hiç makine almadan, hiç üretim yapmadan para kazanan kurumlar ve insanlar var.
Bunlar finansal yatırımcılar.
Sizin burada bahsettiğiniz yatırım da finansal destek muhtemelen.
Birileri borsaya açık kurumlardan hisse senedi alırken birileri de borsada olmayan parlak şirketlerden projelerden para karşılığı reel hisse ya da kar payı alabilir.
Oysa illa finansal olarak yatırım almak zorunda da değilsiniz.
Hosting ihtiyacınız için bir verimerkezi ya da yer sağlayıcısı ile sponsorluk anlaşması yapabilirsiniz.
Para almanıza gerek olmaz, bu hosting firmasının işi de hosting olduğu için sizin projenizi çalmaya kalkmaz.
Ama siz yazılım üreten sizin sektörünüzdeki büyük bir şirkete gidip ben asansör sektöründe bir yazılım açığı gördüm bu alana yazılım üretmek istiyorum dediğinde bu fikri senden çalar.
Çünkü senin bu fikrinin hiç bir katma değeri yok.
Ancak sen adama dersen ki, benim bir asansör yazılımı fikrim var, bunun için pazar araştırmasını yaptım, 7 bölgeden asansör bakım servisleri ile irtibata geçtim, 200 bakım servisi ile anket yaptım beklentilerini öğrendim, programın akış diyagramlarını çıkardım, pazarlama için gerekli organizasyon planını yaptım, fiyatlandırma stratejisi için beklentileri analiz ettim vs....
Adam seninle yarı yarıya ortak olur. Çünkü herşeyi sen yapmışsın, adamdan istediğin şey yazılım ya da para...
Çünkü bu adamın bu bahsettiklerini yapması aylar sürer ve iş gücü ve maliyet çıkarır.

Yani sen sermaye yatırımcısı veya girişimci farketmez yatırım istiyorsan fikir değil proje sunmalısın.
Bu forumda yatırım denilince sadece sermaye yatırımcısı anlaşılıyor.