Bu satıcının paraya ne kadar ihtiyacı olduğu ile alakalı. Eğer çok ihtiyacı varsa çok büyük fiyat kırabilir. Hiç ihtiyacı yoksa 1 lira aşağısına inmez. Piyasada para bolluğu var ve devlet
faizleri enflasyon altında tutuyor. Bu şu demek paranı bankaya yatırırsan zarar edersin. Üzerine devlet ucuz kredi veriyor. Bu da parasının değerini korumak için ev/araç alan insanların sayısını arttırıyor. Alıcı çoğaldığında fiyatlar yükseliyor. Bir grup satıcının da amacı satmak değil. Kafalarındaki yüksek rakamı veren çıkarsa satmaya niyetliler o yüzden pazarlık edip araca düşük fiyat teklif eden olursa kabul etmiyorlar. Çünkü aracı düşük bir değere satarlarsa yerine ikamesini bulmakta zorlanacaklar.
Ama bu balon ekonomik kriz geldiğinde patlar. Bugün verilen kredileri bir gün geri istenecek. Yani birileri bugün aldıkları evin arabanın taksidini ödeyemediklerinde o ev ve arabalar yok pahasına satılmaya başlanacaklar.
Sonumuz kötü olacak ya dediğin gibi hayırlısı olsun. geçen sene 60 lira olan araç şimdi 120 lira diyorlar. alanın elinde patlayacak kötü olacak.