Sen bu işe böyle bakıyorsan arkadaşım zaten tartışmaya gerek yok bence. Bilgi dedigimiz ve yaptığımız işi hafife alarak kendinede hakaret ediyorsun bı bakıma. Ama tabiki senin düşüncen buna hiçbir şey diyemeyizde.
Estağfrullah. Yaptığımız işi gerçekten hafife almak amaçlı söylemedim. Biraz araştırmayla eli klavye mouse tutan insan bunu yapabilir düşüncesindeyim. (ülkenin zeka seviyesini yüksek tutalım) Uzun zamandır kendimi geliştirmek için çaba sarf ediyorum. Şunu anlatmak istiyorum. Emek-para benim gözümdeki durum. Elbette kendimi değiştirmem gerekiyordur, bilgi pazarlama konusunda yerlerdeyim. Ama açıkçası böyle bir site için hiç bir şey bilmemiş olsam, 1500 tl vermek zoruma giderdi. 650 tl çok da düşük bir ücret olduğunu düşünmüyorum hala.
Piyasayı sen öldürüyorsun hocam. Onlarda iyice öldürüyorlar. Kendi yaptığınız işlere değer biçemiyorsunuz. 1 sayfa dahi olsa 2000 liranın altında fiyat vermiyorum serbest piyasa isteyen gider 200 liraya yaptırır diyorum. Benimle çalışan müşterilerime de bırak 2000 lirayı 5000 liralık hizmet veriyorum belkide ama sen veya senin gibi yaptığınız işi küçümseyen arkadaşlar malesef 250 liraya iş alıp 50 liralık hizmet veriyorsunuz sorduğumuz zamanda zaten 250 liralık iş yapmışım diyorsunuz. Envatodan boş html tasarım almaya kalksan zaten olmuş en az 50 dolar burada 250 liraya iş yapmayın artık. Ayda 10 tane iş yapacağınıza 1 tane yapın adam gibi yapın işinizi. Böylelikle piyasa normalde olması gereken fiyatlara yükselir.
Hocam Allah aşkına adam düşmüş 650 vermiyor 350 derdine. 2000tlyi kime çekiyorsun? Diyorum tasarım falan yok adam sadece bir slayt istiyor indexe o kadar. 2000 tl çekecek kadar da paragöz olamam. Burada 250 tl çekmemdeki amaçta aman müşteri kaçırmayayım derdi değil. 2000 tl ben versem benim zoruma gider, nasıl yapıldığını öğrenir kendim yapardım. Ki neticede yıllardır çabaladığımız gibi yazılım öğrenmeye gerek yok.