Evet başlıkta dediğim gibi ARTIK DAYANAMIYORUM SUSMAK İSTEMİYORUM.
Neden mi? Doğmadan önce ve ölüme kadar o muhtaç olduğumuz kadınlara yönelik şiddete sessiz kalıyorsan cinayete, tecavüze, darp'a, tehdite, küfüre ve hakaret gibi sayamadığım onlarca zorbalığa susuyorsan eğer suçlu sensin.
Bir kadına bağırılırken, sokak ortasında dövülürken sessiz kalıyor engel olamıyorsan suçlu sensin.
Sırf korkuların yüzünden bir kadının canını hiçe sayabiliyorsan bunu yapana engel olamıyorsan kusura bakma ama sende gözümde aynısın.
Özgecan, Şule çet, ve pınar? Daha niceleri bu şekilde katledilip toprağa gidiyor, ve sen sessiz kalırsan biz sessiz kalırsak bu sürekli devam edecek. Hiçbir kadına başkası olarak değil! Sanki kendi kanın gibi bak, sen ister miydin başına böyle birşey gelmesini? Ya bir gün başımıza böyle birşey gelirse o zaman mı anlayacağız bu aileleri, bu insanları? Yazık değil mi 20 yaşında bir gence? yazık değil mi yıllarca o insanı büyüten anneye, babaya?
Toplumsal değerlerimizi belki yitirdik, ama her ne olursa olsun kadın değerini yitirmeyin. O masum, güçsüz, çaresiz kızlara kadınlara el kaldırmaktan usanmadınız mı? Sizce erkeklik güçsüz bir kadına tokat atmak mı, onu koruyup kollamak mı?
Çok üzülüyorum, ya bir gün başımıza gelirse ya sessiz kalırlarsa? Siz üzülmüyor musunuz, o dayak yiyen o katledilen insanların yerine en sevdiğinizi koyun. Herşey sosyal medya üzerinden yazmakla çizmekle değil bunu uygulamakla kadınları korumakla olur. Onlar bir cinsel obje değil, onlar senin Benim, başkasının var olma sebebi.
Sen susarsan, ben susarsam KİM KONUŞACAK?