Metiss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Microsoft'dan çalışan veya görevlendirilen kişiler firmanıza gelip denetim sağlıyor microsoftun kendi denetim programı var kaç bilgisayarda lisanslı veya lisanssız yazılım olduğu bu lisansı nereden nasıl aldığınızı soruyor. Siz faturalıda olsa microsoft partner olmayan bir yerden almazsanız ilk önce faturaya bakıyor adam 20-200 ₺'ye lisans almış ilk önce size bir zaman veriyoor lisans satın almanız konusunda eğer almazsanız sağlam şekilde size ceza kesiyorlar yasal olmayan lisans satın aldınız diye sonrasında satın aldığınız yere gidiyor hemşerim hayırdır lisans satıyorsun felan satış yapan yer ile de görüşmeler yapıyorlar çoğu zaman insaflı davranıyorlar fakat emin olun her kafadan bir ses çıkıyor Retail anahtarlar denetimden geçer diye bu lisansı giriyorsunuz akabinde program o lisansın kime ait olduğunu bulabiliyor. Daha bir çok detay var.
hocam bilgiler için teşekkür kısaca özetlemişsiniz olayı. Bildiğim kadarıyla denetlemeye microsoft adına partnerler geliyor sizi arayıp randevu istiyorlar o noktada kişilere randevu vermeyip bilgisayara program kurmasına izin vermeyince ne oluyor ? Çünkü bu denetleme olayını para koparmak adına firmalar önüne gelene gitmeye çalışıyor microsofttan habersiz. Yani ben ticaret yapıyorum beni aradılar yok kardeşim gelemezsin edemezsin dedin ne oluyor polisle mahkeme kararıyla mı gelip bakıyor