Yasal argüman nedir hocam oem illa bilgisayar ile birlikte satın alınması mı gerekiyor ? en ucuz 220 dolardan başlıyor bir office windows lisanları bayilerde. 1 pc için 440 dolar versek o pc'den 2 tane alırız. Şu şartlarda biraz mantık tutulması olur haliyle dükkanı microsofta bırakır gideriz

en ucuz ev iş kutu lisans gördüm hepsiburadada oda 900 tl. ona ne diyorsunuz ? Denetim olayı kalktı mı , yasal olarak aradılar içeri almadık adamları vermedik tarih süreç nasıl ilerliyor biraz bilgi verirseniz sevinirim herkesinde bu hususta bilgisi olur
Microsoft'dan çalışan veya görevlendirilen kişiler firmanıza gelip denetim sağlıyor microsoftun kendi denetim programı var kaç bilgisayarda lisanslı veya lisanssız yazılım olduğu bu lisansı nereden nasıl aldığınızı soruyor. Siz faturalıda olsa microsoft partner olmayan bir yerden almazsanız ilk önce faturaya bakıyor adam 20-200 ₺'ye lisans almış ilk önce size bir zaman veriyoor lisans satın almanız konusunda eğer almazsanız sağlam şekilde size ceza kesiyorlar yasal olmayan lisans satın aldınız diye sonrasında satın aldığınız yere gidiyor hemşerim hayırdır lisans satıyorsun felan satış yapan yer ile de görüşmeler yapıyorlar çoğu zaman insaflı davranıyorlar fakat emin olun her kafadan bir ses çıkıyor Retail anahtarlar denetimden geçer diye bu lisansı giriyorsunuz akabinde program o lisansın kime ait olduğunu bulabiliyor. Daha bir çok detay var.