Yatay geçiş başvurusu yapabilirsiniz. 2. sınıfa başvuru yapabilirsiniz. Derslerde sorun yok ise 2. sınıf devam eder. Sonrasında tekrar dönebilirsiniz ama ondan sonra yine başka üniversite düşünürseniz eğer bildiğim kadarıyla olmuyor.
En faydalı sonuç için bence üniversitenin Öğrenci İşleri kısmıyla iletişime geçebilirsin.
Beğenmezsen geri dönebilir misin bilmiyorum, ancak aynı bölümü başka üniversitede okumak istiyorsan yatay geçiş programına başvurman gerekiyor. Her üniversite, kendi yatay geçiş sürecini üniversite sayfasında duyuruyor. Gereklilikleri kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Hocam geçiş başvurusu onaylanır ise eski üniversitenizde aldığınız derslerin belgesi size veriliyor. Bu dersleri onaylatarak geriye kalan dersleri alıyorsunuz.
yatay geçiş yapmanın 2 türü var
Merkezi yatay geçiş
gano (transkriptle ) yatay geçiş
Merkezi yatay geçiş yapılışında üniversiteye girdiğin seneki ösym sınavı puanın göz önünde bulunduruluyor. vermiş olduğun derslerin denkliği eğer tutuyorsa tekrar kredilendirilir, her üniversitenin kredi sistemi farklıdır. toplam kredine göre kaçıncı sınıftan başlayacağın kesinleştirilir. Örn ; Akdeniz üniversitesi ; 49 kredi - 1. sınıf | 50 kredi 2. sınıf. (49 kredim olduğu için birinci sınıftan başladım

)
transkriptle geçiş yapabilmen için ise hem ortalamanın yüksek olması hem de hiç alttan dersinin olmaması gerekiyor diye biliyorum.daha fazla bilgi sahibi değilim
Okul ortalamanla veya yks puanınla yatay geçiş yapabilirsin, Üniversitede 1. 2. Sınıf diye birşey yoktur pratikte, senin alman gereken 64-70 ders vardır 4 yıl içinde, ders içerikleri uyumlu İse uyumlu olan kısmı silinir ve geri kalan dersleri 1 lerle 2 lerle ... karışık alırsın. Yatay geçişten vazgeçme hakkın var Geçiş yaptığın ilk dönemin bitiminde. Geldiğin üniversiteye geri dönebilirsin. Ama tekrar yatay geçiş yapmana izin verilmez. 2. Kez yapacağın yatay geçişini diğer yöntemle yapman gerekiyor, mesela 1. De not ortalaman ile yatay geçiş yapabilirsin beğenmezsen geri dönebilirsin 2. De yks puanınla yatay geçiş yapabilirsin
Hepinize çok teşekkür ederim r10 like atamıyorum anlamadım valla hata var