ssyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence de haklısınız hatta benim girdiğim bir kamu sınavında ben de torpillilere yenik düşmüştüm. ama bizimkiler torpil var atanamam diye ağlanmak yerine birisi 90 diğeri 90 küsur alıp atandı gitti. veteriner zaten çakılı kadro ögretmenin de keyfi yerinde. ama sizi torpille geçecek adam 60 70 alıp geçemiyor. yani 85 alan adam 90 ı torpille belki geçer ama 70 80 alan adam 90 alanı torpille geçemez. bunun yüzünden elden puanı maximum tutmaktan başka bir çare gelmiyor. sınava az kaldı ben de hazırlananlardanım bakalım nasip..
Zaten öyle hocam. Çok yüksek puan aldın mı zaten bir şekilde bir yere atanıyorsun. Ama o sınavlar da herkesin 90 alamaması için yapılan eleme sınavları. Ama şunu da açık açık söyleyeyim. 90 alabilecek kapasitedeki gençlerin devlet kurumlarında çalışıp kendilerini heba etmeleri de ülkemizin iş gücünü çok düşürüyor. Bir eleme sınavında yüksek puan alanlar sadece zeki değil aynı zamanda disiplinli çalışma kapasitesi olan insanlar. Ve biz ülkenin kötü şartları yüzünden bu parlak gençleri garanti iş olarak gördükleri devlet dairelerinde harcıyoruz.