Sadece karakolda "ben ilgili gazeteciyi tanımıyorum haberin ona ait olduğunun farkında değilim haberi paylaşan Fan sayfası sürekli benzer haberler paylaştığı için fan sayfasını kast ederek söyledim. Gazateciye ait olduğunu burada fark ediyorum. ne adını anmışım ne mentiona eklemişim. Kesnlikle kendisini kast etmedim." Dedim.
uzlaşmacı arayıp teklifi iletti. mahkemeye çıkmadım.
Anladım hocam, tevilli ikrar deniyor bu duruma yani dolaylı olarak kabul etmişsiniz.
Netice itibariyle 4000 TL bir hakaret için yüksek bir rakam ancak ceza davasında HAGB verilse bile hukuk mahkemesine manevi tazminat davası açılarak avukat masrafları vb. ile birlikte yine bu rakamlara yakın ücret ödenme ihtimali mevcuttur.
Uzlaşma sağlanır ise hem hukuk hem ceza yönünden dava açma haklarından feragat edileceğinden, "4000 TL veremem ancak maddi imkanlarım dahilinde 1000 TL ödeyerek kendisinden özür dileyebilirim" şeklinde uzlaştırmacıya teklifte bulunun, uzlaştırmacı da bunu karşı tarafa iletsin, kabul ederler ise dosya kapanır ve hukuk mahkemelerinde maddi manevi tazminat haklarından da vazgeçmiş sayılır.