Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savunma verdiniz mi hocam, savunmanızda ne dediniz?
Eğer "evet ben ona dedim" şeklinde ikrarda bulunduysanız, kabul etmiş sayılırsınız. TCK 125/2 maddesinden uzlaşmaya gelir. Bu suçun cezası da 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıdır. Para cezasına çevrilir. %90'da yukarıda anlatıldığı gibi HAGB kararı verilir.
İfade vermediyseniz mahkemede "biri şuna s... git desin diye bahsettiğim kişi haberi yapan kişi değildir. Ben Falcao'yu kastettim, bir türlü gelemedi ha geldi ha gelecek o söylemlere kızarak "biri şu Falcao'ya s... git desin şeklinde ifadede bulundum" diyebilirsiniz. Neticede isim belirtilerek yapılmış veya direk şahsına yazılmış bir cümle değil.
Sadece karakolda "ben ilgili gazeteciyi tanımıyorum haberin ona ait olduğunun farkında değilim haberi paylaşan Fan sayfası sürekli benzer haberler paylaştığı için fan sayfasını kast ederek söyledim. Gazateciye ait olduğunu burada fark ediyorum. ne adını anmışım ne mentiona eklemişim. Kesnlikle kendisini kast etmedim." Dedim.

uzlaşmacı arayıp teklifi iletti. mahkemeye çıkmadım.