Benim dövmem yok. Kendim için hiç bir zaman heves etmedim. Kendi vücudumda hayal ettiğim zaman yakıştıramadım da ama kaliteli sanatçılara yaptırılmış ve iyi düşünülmüş, doğru bölgelere yapılmış doğru dövmeler son derece havalı duruyor bence.
Zevk meselesi olmakla beraber ben el üstüne, parmakların üstüne v.s. yapılan küçük küçük ikonlar, yazılar, harfler gibi dövmelerden hiç hoşlanmıyorum. Bana sanki eli kirliymiş gibi geliyor kişinin. Dağınık bir görüntü yaratıyor. Bir de günlük hayatında nispeten renksiz giyinen, desensiz baskısız t shirtler ve sade kıyafetler tercih edenlere dövme daha çok yakışıyor bence. Aksi takdirde genel görüntü renk cümbüşünden ziyade biraz karmaşaya dönüyor bütün bakıldığı zaman. Aksesuar kullanımıyla ilgili de fikrim aynı şekilde. Örneğin saat taktığınız bileğinize saatin altına gelecek bir dövme yaptırmayın derim. Ya da kadınlar mesela, bilezik, kolye gibi aksesuarları sıklıkla kullanıyorlarsa, üst üste geleceği ya da yakın duracağı kombinasyonlar yapmaktan kaçınsınlar diye düşünüyorum. Kısacası heves ediyorsanız, kendinizi tanıyarak, tarzınıza uygun doğru bir dövmeyi gayet güzel taşıyabilirsiniz.
Bir de tabi pek çok arkadaşın bahsettiği toplumsal boyutu var bu işin. Yaşadığınız şehir, mahalle, arkadaş ve iş ortamınız gibi yerlere bağlı olarak hesabınızı yapıp öyle yaptırmakta fayda var.