Ne fiyat verilirse verilsin mantıksız olacaktır. Laravel ile hazırlanmış olması, sistemin aşina olduğunuz bir yapıda yazılmış olduğu anlamına gelmez. Sistem içinde sistem kuranları da gördüm. MVC yapısına ayak uyduramayanları da gördüm. Kötü şekilde kodlanmış sistemler fiyatı artırır, bu yolun izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Fiyata dahil süreçler şu şekilde olacaktır.
- XML nereden nasıl geliyor bilmiyorum ama gerekli alanların/verilerin yapıda olup olmadığının detaylı kontrolü de gerekli,
- Sistem yapısının anlaşılması (Varsa dokümantasyon adımları hızlandırır), bazı mimarilerde controller nerede onu bile bulamıyorsunuz
- Ürün ekleme sistemi nasıl çalışıyor buna bakılmalı ve XML ile nasıl kullanılabilir onun planlanması,
- XML okuma ve ürünleri ekleme yapıları arasındaki ilişkinin kurulması. (Model, Controller vb.)
Ekstra olabilecek senaryolar:
- Ürün ekleme sınıfı/fonksiyonu tekrar yazılacaksa ekstra fiyat alınır,
- Sayfa tasarımı
Tüm bu senaryolardan sonra işin fiyat kısmına gelelim. Laravel piyasası Salt PHP ile aynı olamaz. Önce burada insanların bilinçlenmesi gerek. Böyle yapıları öğrenmek kolay değildir.
Görmediğim bir sistemi için; ekstra senaryolar hariç kabaca bir fiyat verecek olursam minimum 1.500₺ . Abartı olmaması için önce sistemi incelemeyi talep ederim. Zaten doğrusu da budur diye düşünüyorum.