Bin1SuraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende kullanmıyordum ama haber sitelerinin taktiğini uygulamaya başladım.

Haber sitelerinin etiket mantığı nedir?
Haber sitelerinin etiket mantığı şöyle; içeriklerinde cumhurbaşkanı kelimesi geçenleri "cumhurbaşkanı" şeklinde etiketliyorlar. Daha sonra etiket başlığına da otomatik haberleri gibi bir şey ekliyorlar. Oluyor mu sana o zaman cumhurbaşkanı haberleri...

Böyle olunca ne oluyor?
Yeni içerikte cumhurbaşkanı kelimesi geçtiğinde o etiketi koyduğunda, otomatik olarak etiket sayfası güncellenmiş oluyor. Böylece arama motorlarında o etiket sıralamaya çıkmaya başlıyor.

Burada etiketin mantığı ne olmuş oluyor?
Etiketi alt kategori gibi kullanıyorsun. Sen şimdi "cumhurbaşkanı 23 temmuz konuşması" diye bir etiket girersen, o etiketi sadece bir kere kullanacaksın. Bir daha etiketi kullanamayacaksın. Böylece etiketin arama motorunda üst sıraya çıksa bile bir süre sonra o etiket sana zarar verecek. Çünkü o etiket sayfanı içerik etiketi girmeyi bıraktığın için güncelliğini yitirecek. Çöp olacak.

Bu durumda etiket girerken ileriyi düşünerek girmelisin. Etiketi kimse önemsemiyor ama aslında etiket gizli silahtır.
DoktorCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
site içi dolaşım için etiket iyidir. İndexletme yeter.
İçeriklerimde fazlasıyla anahtar kelimeyi tamamlıyorum. Zaten niş bir blog, sistem hemen tanıyacak. Haber siteleri için daha mantıklı olabilir. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.