O bir şey mi?

TüvTürk'e aracımı muayeneye götürdüm. Başka bir şehire taşındığım için akşam yola çıkacağım. Araçta LPG var öncesinde LPG servisine götürdüm bakımlarını yaptırdım ne olur ne olmaz diye.

Muayene için 3 saat kadar bekledim. Sıra geldi verdik aracı. Ağır kusurlu bulundu. LPG tüpünde gaz kesme valfi yokmuş.

Nasıl olur dedim hemen gittim LPG servisine. Adam dedi ki; tüpde takılı olan kabloyu çıkarıp takarak mı kontrol etti diye sordu, evet dedim. Bu arada araç daha önce 2 defa muayeneden geçti hiç böyle bir sorun yaşamadık.

Usta dedi ki; bu tüplerin sistemi farklı. Kabloyu çıkarıp takarsa lpg hata verir. Lpg'ye bağlı bir metal var onun vidasını söktükten sonra ileri geri yaparak gaz kaçağını kontrol etmesi gerekiyor.

Malum yola çıkacağım tüpde sıkıntı olmadığını öğrenince içim rahatladı eve gittim sonra yola çıktım.

Vardıktan sonra internetten baktım, hani ücretsiz tekrar muayene hakkım var ya! Meğersem aynı ildeki bir TüvTürk istasyonunda geçerliymiş.

Arkadaş aynı kurumsun, senin personelinin hatası yüzünden aracım ağır kusurlu olarak gözüküyor ve ben tekrar para ödeyeceğim. Pandemi sürecinde 3 saat orada beklemek normal, personelinin hatası normal benim şehirdışına taşınmam hata.

Aradım konuştum yok, şikayetvar'a yazdım yok... Peşini bırakacak mıyım? YOK!