Nerde yok hocam size ayet attım hala bana yok diyosunuz? Biraz üste bakarsanız Spoiler içinde ayetleri paylaştım.
hocam tesfirleri okuyun cuma mübarek gündür ve allah ı anmaya koşun diyor yani gün içindeki namazlar. cuma namazı diye özel bir namazın varlığı yok kuranda
o ayetlerde orijinali değil tercüme maalesef tercüme olunca çeviren arkadaş kendine göre çeviriyor diyanet ayrı başkası ayrı vb böyle gider o ayetin aslı o değil
------
Gündelik yaşamımda sigara içiyorum vücuduma zarar veriyorum. Kırmızı ışıkta geçiyorum veya birisinin önüne kırıyorum kul hakkına giriyorum. Komşum aç mı tok mu sormadan yemek yiyorum. Dünya açlıkla savaşırken ben sıcak evimde et ile besleniyorum. Kadınlar öldürülüyor bir şey yapmıyorum. Çocuklara tecavüz ediliyor susup izliyorum. Nefsime hakim olamıyorum şeytana eşlik ediyorum. Emin olun daha büyük günahlar işliyorum. Allah merhamet eder inşallah bizlere.
Benim için tek kaynak kitaptır. Manipüle edilmeye elverişli hiç bir kaynağa inanmıyorum.
sigara geç, vücuda zararı geç, kırmızı ışıığı geç, kul hakkı ağır günah vazgeç bu alışkanlıktan, komşun aç mı tok mu diye sorma zaten incinir biraz gözlemle halledersin, dünya açlıkla savaşırken senin yapabileceğin pek bir şey yok dua sadece yada paran varsa bir yardım kuruluşu filan, kadınlar öldürülüyor gene yapacak bir şey yok kanun yapıcı değiliz, tecavüz yok gene elden gelmez dövmeden büyük günahın bir kul hakkı var

tek kaynak kitap olamaz çünkü her şeyi anlatmamış allah.
dövme büyük günah şehir efsanesi filan değil gene siz iblirsiniz.[/QUOTE]
Hocam doğu illerinin yüzde 80 sunni veya şafi mesebinde hem Kürt kardeşlerimiz Hem Arap Kardeşlerimin yaşlilarinda özellikle ninelerde çene ve göz kenarinda dövme bulunmakta ve bu yeni bir adet değil yüz yillardir belkide bin yillardir var madem haram bu çoğu dindar olan kesimde neden var