önce dövmeye yorum yapayım, sonra alta konunun gidişine göre bir düşüncemi aktarayım. arkadaşlar dövme yaptırmanızı tavsiye etmem ileride pişman olabilirsiniz. sonrasında sildirmekte çok büyük eziyet. illede yaptıracam diyorsanız iyi değerlendirin, rastgele isim vs. yazdırmayın. bir karikatürle anlatalım..
konu biraz amacının dışına çıkmış ama yorum yapalım. öncelikle arkadaşlar hadisleri tamamen reddetmek gibi bir durum yanlıştır. evet Kuran her şeyi açıklamıştır, Allah'ın haram etmediği bir şeyi başkasının haram etme gibi bir yetkisi olamaz. hadislere bakış açımız şöyle olmalı; söylenen sözün hadis olabilmesi için Kuran'a ters olmaması gerekir, eğer Kuran'a ters bir durum varsa bu söz asla ama asla Hz. Muhammed'in sözü olamaz. Allah'ın peygamberi, Allah'ın emrine uygun olmayan bir söz söyleyebilir mi? olaya böyle bakarak, tümünü ret ya da tümünü sorgusuz kabul yerine, Allah'ın en çok emrettiği akletmek, düşünmek gibi melekelerimizi kullanmalıyız. bu şekilde değerlendirmeler yaparsak hem muhakeme gücümüz artar, inandığımız din hakkında daha fazla bilgi sahibi oluruz. hem de İslam'ı kullanıp insanların hassas duygularından faydalanıp sömüren şeyh şu bu vs. isim çok gibi sahtekarların sizi Allah ile aldatmalarının önüne geçmiş olursunuz.
bakın kıyaslamanız için bir video ekliyorum, biri uydurulmuş bir dinin önde gideni. diğeri Allah'ın okuyun emrine uyan, prof olan sıradan bir insan..
https://www.youtube.com/watch?v=6CK1c-OJaJk